Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Kartepe Belediye Başkanı Karabalık: -Dini bayramlar, dini his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin vesilesidir


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, dini bayramların dini his ve şuurun tazelenmesinin vesilesi olduğunu bildirdi.
     Karabalık, yaptığı yazılı açıklamada, bayramların toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada önemli bir işlev gördüğünü kaydetti.
     Bayram günlerinde anne ve babaların ellerini öperek dualarını almak gerektiğini vurgulayan Karabalık, akraba ve komşularla tebrikleşilmesi, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının aktarılması gerektiğini ifade etti.
     Hastaların ziyaret edilmesi, yetimlerin ve kimsesiz çocukların başlarının okşanması, yoksullara ve bakıma muhtaç çocuklara yardım eli uzatılması gerektiğini belirten Karabalık, şunları bildirdi:
     Dua bekleyen ölülerimizin mezarlarına giderek ruhlarını şad etmeliyiz. Tanıdıklarımızdan dargın olanları barıştırmaya çalışmalı ve aralarını bulmalıyız. Çocuklara hediyeler dağıtmalı ve onları sevindirmeliyiz. Bütün bunlar, toplum fertlerini birbiriyle kaynaştırarak milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında, devleti ve milleti rahatsız eden ayrılık ve düşmanlıkların bertaraf edilmesinde etkili olan hususlardır.
     Dini bayramlar, dini his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin vesilesidir.
     Bayramın hemen ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kutlanacağını hatırlatan Karabalık, Her 29 Ekimde yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle, 89. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürkü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyorum. Kartepe halkının Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutlarım ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER