Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Van Valisi Karaloğlu: Geçen Kurban Bayramını soğukta, yıkılan binaların gölgesinde geçiren vatandaşlarımız, bu bayramı çadırlarda değil, sıcacık yuvalarında karşılıyor


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Geçen Kurban Bayramını soğukta, yıkılan binaların gölgesinde geçiren vatandaşlarımız, bu bayramı çadırlarda değil, sıcacık yuvalarında karşılıyor dedi.
     Kurban Bayramı münasebetiyle mesaj yayımlayan Vali Karaloğlu, Vanın bu yıl çifte bayram yapacağını söyledi.
     Karaloğlu, bayramların insanları huzur ve sevgiye, birlik ve dirliğe davet ettiğini belirterek, şunları ifade etti:
     Kurban Bayramı, paylaşmanın, başkasının derdiyle hemdert olmanın zirvesidir. Kurban, yakınlaşmaktır. Bu seneki bayramın Van için önemi çok daha başka. Bayramla birlikte depremin 1. sene-i devriyesini de idrak etmiş olacağız. Bu 1 yıllık süreçte devlet olarak, millet olarak hepimiz zorlu bir imtihandan geçtik. Hamdolsun bu süreçten alnımızın akıyla çıktık. Hep birlikte Vanı yeniden inşa ettik. Ele ele yepyeni bir Van kurduk. Depremden önce Vanın nüfusunu 1 milyon sanıyorduk. Depremden sonra nüfusumuzun 75 milyon olduğunu gördük. Söz verdiğimiz gibi binlerce konutun yapımını 10 ay gibi rekor bir sürede tamamladık ve vatandaşlarımıza teslim ettik. Sadece yıkılan yuvaları yeniden inşa etmedik. Kırık kalpleri, mahzun gönülleri de sardık, iyileştirdik. Vanı yeniden ayağa kaldırdık. Enkazdan bir büyükşehir çıkardık. Binlerce vatandaşımız geçen Kurban Bayramını soğukta, yıkılan binaların gölgesinde geçirmişti. Bu bayramı ise, çadırlarda değil, sıcacık yuvalarında karşılıyor. Van, bu sene çifte bayram yapıyor.
     Mesajında, Vanı 365 gün içinde yeniden ihya eden devlet ve millete minnet ve şükranları sunan Karaloğlu, depremde hayatını kaybeden 644 kişiyi rahmet ve hüzünle yad ettiğini ifade etti.
     Vefat edenlerin gözlerinin arkada kalmadığını, kimsenin açıkta bırakılmadığını belirten Karaloğlu, Bu vesileyle ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, Allahtan güzel Vanımızı, ülkemizi ve bütün insanlığı tüm felaketlerden esirgemesini niyaz ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER