Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Tunceli Kurban Hizmetleri Komisyonu gerekli önlemleri aldı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban Bayramının sorunsuz bir şekilde geçmesi için kent merkezinde gerekli önlemleri aldı.
     Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Valilik bünyesindeki Kurban Hizmetleri Komisyonunun bayramda vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kesebilmeleri için bir dizi karar aldığı belirtildi.
     Kurban satış yerlerinin Cumhuriyet Mahallesi Kemerbel mevkisi Yeni Köprü yanı, Ovacık yolu üzeri ve mezbaha yanı olduğu kaydedilen açıklamada, vatandaşların kurbanlarını mezbaha, Cumhuriyet Mahallesi Bizim Market Yanı ve Atatürk Mahallesi Polis Lojmanlarında kestirebilecekleri ifade edildi.
     Vatandaşların, kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını dini ve hijyenik şartlara uyarak, hayvana eziyet etmeden kesebilecekleri belirtilen açıklamada, kurban kesim yerindeki atıkların öncelikle değerlendirilmesi, herhangi bir kirliliğe ve salgın hastalığa sebep olmaması için Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün gerekli tedbirleri almasının kararlaştırıldığı bildirildi.
     Komisyonun aldığı diğer kararlar şöyle:
     Bayram günlerinde Belediye Başkanlığı tarafından temizlik işçisi ve atık toplama aracı sayısı arttırılacak. Kurban satış ve kesim yerlerinde olası kazalara karşı ambulans ve sağlık personelleri hazır bulundurulacak. Kaçak hayvan kesimlerinin önlenmesi için İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler bayram boyunca denetim yapacak.
     Bu arada, büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim fiyatlarını da belirleyen komisyon, büyükbaş hayvanlar için 200, küçükbaş hayvanlar için ise 35 lira kesim ücreti alınmasını kararlaştırdı.
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER