Kurban Bayramını kutluyoruz

Kurban Bayramını kutluyoruz -AK Parti Giresun Milletvekili Geldi: Gençlerimize seçilme hakkı tanıyarak onların ufkunu açmak istiyoruz


GİRESUN (A.A) - AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Görele İlçe Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
     Geldi, partisinin ilçe başkanlığı binasındaki törende yaptığı konuşmada, Görele halkıyla gelecek bayramlarda çok daha güzel günlerde birlikte olmayı diledi.
     TBMMnin çalışmalara 30 Ekim Salı günü başlayacağını ve gündemdeki konulardan birinin de 18 yaşındakilere seçilme hakkı tanınmasının olduğunu bildiren Geldi, Bilindiği üzere gençlere seçme hakkı tanımıştık, şimdi de seçilme hakkı tanınmasını istiyoruz. Yakın geleceğin gençlerin elinde şekilleneceğine inancımız tam dedi.
     Geldi, kadınlara 1930lu yıllarda seçilme hakkı tanınarak meclisteki kadın milletvekili sayısının yüzde 10 civarına ulaşmasının sağlandığını anımsatarak, şunları söyledi:
     Kadınlarımız kanunun bütün haklarından böylelikle yararlanabilmektedir. Şimdi ise gençlerimize seçilme hakkı tanıyarak onların ufkunu açmak istiyoruz. Hedefimiz 2023 iken şimdiki hedefimiz 2071dir. Bu da torunlarımız içindir. Genç nesillere seçilme hakkı tanımak geleceğimizi gençleştirmek demektir.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kurban Bayramını kutluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER