Kurban Bayramının ardından

Kurban Bayramının ardından -Kesilen kurbanların kulak küpesi veya pasaportları, 15 Kasıma kadar ilgili resmi kuruluşlara teslim edilecek


KÜTAHYA (A.A) - Kurban Bayramında kesilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kulak küpesi veya pasaportlarının, 15 Kasıma kadar ilgili resmi kuruluşlardan birine teslim edilmesi gerektiği bildirildi.
     Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kurban kesim yeri olarak 58 işletmeye izin verildiği belirtildi.
     Kurban kesim yerlerinde, Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğünden toplam 49 kişilik ekiplerle vatandaşlara hizmet verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     İzin verilen 58 kesim yerinde toplam bin 917 büyükbaş ve 916 küçükbaş hayvan, kurban olarak kesilmiştir. Ekiplerimizce yapılan denetimlerde 8 sığırın etlerinin insan sağlığı bakımından sakıncalı olduğu tespit edilmiş ve imhası gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlar da verilen hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirmiştir. Kurban Bayramında şehir merkezinde cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimi yapılmaması, kurban kesim yerlerindeki atıkların, kan ve diğer iç organların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmasının engellenmesi, kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan artıklar ile özellikle kist hidatitli karaciğerler ve akciğerlerin kesinlikle kedi ve köpeklere verilmemesi, uygun şekilde hazırlanmış, kedi ve köpekler tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara gömülerek imha edilmesi istenmiştir. Merkezde kurban kesilen küçük ve büyükbaş hayvanlara ait kulak küpeleri veya pasaportlarının muhtarlar, din görevlileri, belediye zabıta memurları, köylerde ise muhtarlar veya en yakın İl ya da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 15 Kasıma kadar getirilmesi gerekmektedir.
     Açıklamada, Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından alınan önlemler sonucunda insan ve hayvan sağlığı ile güvenilir et tüketimi ve çevre kirliliği bakımından il genelinde Kurban Bayramının sorunsuz geçirilmesinin sağlandığı vurgulandı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kurban Bayramının ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER