Kurban Bayramı kutlanıyor

Kurban Bayramı kutlanıyor -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Türkiye demokrasisinin en büyük sorunu iyi bir muhalefetinin olmamasıdır. Böyle bir muhalefet anlayışıyla Türkiye ilerleyemez (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye demokrasisinin en büyük sorunu iyi bir muhalefetinin olmamasıdır. Böyle bir muhalefet anlayışıyla Türkiye ilerleyemez. Türkiyenin demokrasisinin en büyük sorunu, iyi bir muhalefetinin olmamasıdır dedi.
     Bakan Ergün, partisinin Kocaeli il başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, 2 bayramı arka arkaya kutlayacaklarını belirterek, bayramların milletin manevi değerleri olduğunu söyledi.
     Geçmiş yıllarda kurban kesimiyle ilgili bazı tartışmaların olduğunu ifade eden Ergün, kurbanla ilgili sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerce alınan tedbirlerle bu olumsuzlukların azaldığını kaydetti.
     Ergün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla ilgili de bazı tartışmaların geçmiş dönemlerde yapıldığı dile getirerek, bir takım çevrelerin Cumhuriyet bayramlarını insanların değerlerine hakaret etmenin fırsatı saydığını ancak bunların da azaldığını bildirdi.
     Cumhuriyeti bu milletin kurduğunu belirten Ergün, Bugün, Cumhuriyeti biz kurduk diyenler, bu konuda sadece istismar yapmaktadırlar. Türkiye Büyük Millet Meclisinin arkasına Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazıldığı gün Cumhuriyettir. 1. Meclis açıldığı gün Cumhuriyetin bu ülkede özünün yaşanmaya başladığı gündür. Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) kurulmadığı dönemde Cumhuriyet ruhu 1. Meclisinin arkasında vardı. Şimdi bu siyasi partinin tabelasında halk var ama içinde yok. Bugün iki konu üzerinden Cumhuriyet tartışması yapmak, hala milletin değerleri üzerinden politika yapmak neyin nesi diye konuştu.
    
     -İl Özel İdareleri, artık anlamsız hale gelmiştir
    
     Bakan Ergün, Cumhuriyet törenlerinin nasıl olacağı ve Büyükşehirlerin il mülki sınırları konusu üzerinden tartışmaların yürütüldüğüne dikkati çekerek şunları söyledi:
     Eyalet sistemine gidiyoruz. Cumhuriyet ortadan kalkıyor. Bırakın bunlar boş tartışmalar. Kocaelide ve İstanbulda eyalet sistemi mi var- İl mülki sınırları Büyükşehir sınırları olduktan sonra hizmetler katlanarak arttı. Şimdi bir adım daha atılıyor Türkiye geneline yayılıyor. İl Özel İdareleri kaldırılıyor. Çünkü Kocaelide ve İstanbulda gördük ki İl Özel İdareleri artık anlamsız hale gelmiştir. Büyükşehir Belediye Meclisi, bütün bu işleri görebilecek noktaya gelmiştir.
     Kocaeli ve İstanbulda 5 yılda önemli bir uygulamanın gerçekleştirildiğini ifade eden Ergün, bunu Cumhuriyet tartışması haline getirmenin bir anlamının olmadığını bildirdi.
     Ergün, Türkiyenin demokrasisi hakkında da tartışmalar açıldığını ve bazı söylemlerin ifade edildiğini anlatarak, her demokraside eksikliklerin olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde süreci tamamlananmış bir demokrasinin olmadığını anlattı.
     Türkiye demokrasisinin eksikliklerinin önemli bir bölümünü giderdiklerini dile getiren Bakan Ergün, Bugün, Türkiye demokrasisinin en önemli eksiği, adam gibi bir muhalefeti yoktur dedi.
     Ergün, bu durumun demokrasiye ve iktidara zararının olduğunu belirterek, kendilerinin muhalefet sayesinde bazı şeyleri daha doğru görmek istediklerini ancak böyle bir muhalefetin olmadığını anlattı.
    
     -Bu millet, asla saltanat heveslisi olmamıştır
    
     Suriyede önemli problemlerin yaşandığını, 100 bin insanın Türkiyeye göç etmek zorunda kaldığını vurgulayan Ergün, Türkiyenin Suriyede istikrar olması için çaba harcandıklarını söyledi.
     Ergün, bu durumun da siyasi istismar haline getirildiğini ifade ederek, Türkiye demokrasisinin en büyük sorunu iyi bir muhalefetinin olmamasıdır. Böyle bir muhalefet anlayışı olmaz. Böyle bir muhalefet anlayışıyla Türkiye ilerleyemez. Cumhuriyet Bayramında Cumhuriyetin iyi kavranması lazım. Cumhuriyet, millete aittir. Bu millet, saltanat kaldırıldıktan sonra asla saltanat heveslisi olmamıştır şeklinde konuştu.
     Bayramdan sonra yerel seçimler için çalışmaların başlayacağını dile getiren Ergün, gelecek dönemde yerel seçimlerle ülkenin idare ve hizmetlerin yeni bir boyuta geçeceğini bildirdi. Bakan Ergün, bu evreyi AK Partililerin gerçekleştirecek olmasının kendilerine gurur vermesi gerektiğini belirterek, gelecek 10 yılda da önemli reformların gerçekleştirileceğini anlattı.
     Bakan Ergün, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kurban Bayramı kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER