Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Pazarlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin: -Kesinlikle kulak küpesi olmayan hayvanları almasınlar


KÜTAHYA (A.A) - Pazarlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, kurbanlık alışverişine çıkan vatandaşlara, kulak küpesi bulunmayan hayvanın satın alınmaması gerektiği uyarısında bulundu.
     Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlık hayvanların hastalıklı veya gebe olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla hayvan pazarlarında veteriner hekimler bulundurulduğunu bildirdi.
     Kurban Bayramının hem ibadet hem de hem de insanların et ihtiyacının karşılanması bakımından önemli olduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti:
     Bu yıl ülkemiz ve ilçemizde kurbanlık hayvanların yeterliliği konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağı görülüyor. Denetimlerimiz sonucu vatandaşlar istediği hayvanı geçen yılın fiyatlarıyla alabilecek. İnsanlarımız genellikle yılda bir kez canlı hayvan alıyor. Kesinlikle kulak küpesi olmayan hayvanları almasınlar. Kulak küpesi takılan hayvanlar, bütün aşıları takip edilen, pasaportlu, belgeli, Bakanlık sistemlerine kayıtlı hayvanlardır. Ayrıca vatandaşlar, hayvanların sağlık raporlarının olup olmadığını kontrol etsin. Bir de kurbanlık hayvanların çok zayıf, gebe ya da yeni doğum yapmış olmamasına dikkat edilmeli. Kurbanlıkların canlı, diri ve iri olmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Tüyleri mat, kırışık ve karışık olmamalı, parlak ve canlı bir görünüme sahip olmalı. Burunda akıntı ve yüksek ateş olmamasına dikkat edilmeli, ayrıca hayvanların dışkısında pis bir koku ve ishal hissedildiğinde o hayvanda bir sağlık sorunu olduğu anlaşılmalıdır.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER