Kurban pazarında zorlu yaşam

Kurban pazarında zorlu yaşam -Farklı illerden Zonguldaka gelen satıcılar, Kurban Bayramı için getirdikleri hayvanlarla aynı çadırda kalarak satış yapıyor -Satıcılar, hırsızlık endişesi yaşadıkları çadırlarda kötü koku gibi z


ZONGULDAK (A.A) - Kasım Sakallı - Zonguldaka farklı illerden gelen hayvan satıcıları, Kurban Bayramı için getirdikleri hayvanlarla aynı çadırda kalarak satış yapıyor.
     Kurban Bayramının günler öncesinden kente gelen çok sayıda satıcı, Bağlık Mahallesinde kurulan hayvan pazarındaki çadırlarda, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarla birlikte yaşamanın sıkıntısından dert yanıyor.
     Kurbanlıkların yanına kurdukları yataklarda sağlıksız koşullarda kalan satıcılar, yemek ihtiyaçlarını da hayvanları arasında gidermelerinin yanı sıra hırsızlık endişesi ve kötü koku gibi zorluklara katlanıyorlar.
    
     -Hayvanlarla aynı çadırda kalmak zorundayız-
    
     Karabükten kente gelen satıcılardan Kadir Özbayar (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 gündür kurban pazarında hayvanlarla aynı çadırda yaşadıklarını belirterek, yaklaşık 30 besicinin büyük sıkıntı çektiğini söyledi.
     Pazarda Muş ve Kars gibi kentlerden gelen satıcıların da olduğunu aktaran Özbayar, Sağlıksız şartlara rağmen hırsızlık riskine karşı hayvanlarla aynı çadırda kalmak zorundayız. Çadırlarımızın ahırdan farkı yok. Her türlü ihtiyacımızı burada karşılıyoruz. Yemeğimizi çadırlarımızda yiyoruz, hayvanların yanına serdiğimiz yataklarda uyumaya çalışıyoruz. Gübre kokusuna alışsak da yine de bizi rahatsız ediyor diye konuştu.
     Özbayar, her gece bir hayvanın ipinden kurtularak hayvan pazarını alt üst ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Gündüzleri sıcak havadan bunalıyoruz. Geceleri ise soğuktan şikayetçiyiz. Günde 2-3 saat ancak uyuyabiliyoruz. Çaresizlikten bunlara katlanıyoruz. İşlerimiz de beklediğimiz gibi iyi gitmiyor. Büyük ihtimalle 45 hayvanımın yüzde 80ini satamadan döneceğim. Çektiğimiz çileye değmiyor. Kurban Bayramının iyice yaklaşmasıyla işlerimizin artacağını umut ediyoruz.
     Özbayar, pazarda büyükbaş hayvan fiyatları 4-8 bin lira, küçükbaşlar hayvanların fiyatları ise 250-550 lira arasında değiştiğini kaydetti.
     Diğer besiciler de günün erken saatinde kalkarak hayvanlarla birlikte kaldıkları çadırları temizlediklerini ve yine hayvanların arasında kahvaltı yaptıklarını ifade ettiler.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kurban pazarında zorlu yaşam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER