Kurbanlıklar kameralar gözetiminde kesilecek

Kurbanlıklar kameralar gözetiminde kesilecek -Kocaeli Mezbahalar Müdürlüğü bünyesindeki 9 mezbahada kurulan kamera sistemiyle kurbanlıkların kesilme süreçleri denetlenecek (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürlüğü bünyesindeki 9 mezbahada kurulan kamera sistemiyle kurbanlıkların kesilme süreçleri denetlenecek.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürü Enis Umut Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesimiyle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.
     Kurbanların hoş olmayan yerlerde, uygun olmayan şekilde kesilmesinin insan sağlığına ve çevreye zarar verdiğini ifade eden Birinci, kötü kokular ve çevreye zarar verilmesini önlemek amacıyla 9 mezbahanın dışında 6 örnek kesim yeri kurduklarını kaydetti.
     Birinci, kesim yerlerinde kasap ve veteriner bulunduracaklarını, kesimin ardından vatandaşlara yardımcı olunacağını dile getirerek, kurbanlıkların usta kasaplar tarafından kesilmesinin ve derilerinin sağlıklı şekilde çıkarılmasının önemli olduğunu bildirdi.
     Bayramda 150 personelin kesim alanlarında görev yapacağını anlatan Birinci, Tüm hazırlıklar tamamlandı. Kurban Bayramına hazırız. Eğitimli ve uzman bir ekibe sahibiz, vatandaşlarımız kurbanlıkları kesim noktalarında kestirebilecekler diye konuştu.
    
     -Kameralarla eksiklikler gözlenecek-
    
     Birinci, 9 mezbahaya kamera sistemi kurduklarını ifade ederek, kamera sisteminin güvenlik açısından yarar sağladığını vurguladı.
     Sistem aracılığıyla belirli bir numara ve şifrenin girilmesiyle mezbahalardaki durumun izlenebildiğini kaydeden Birinci, herhangi bir sorun veya eksiklik gözlemlediklerinde anında müdahale edebildiklerini, sistemle Kurban Bayramında verimliliğin en üst seviyeye çıkarılacağını söyledi.
     Kurban Bayramına sayılı günler kala kamera sistemimizle 9 mezbahamızı izleyip, oluşabilecek aksaklıkları gidermeye çalışacağız diyen Birinci, yoğunluğun daha kolay şekilde yönlendirebileceğini bildirdi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kurbanlıklar kameralar gözetiminde kesilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER