Kursiyer sorununu sergi çözdü

Kursiyer sorununu sergi çözdü


MANİSA (A.A) - Saruhanlıda Pratik Kız Sanat Okuluna bu yıl yeterli sayıda başvuru olmaması üzerine harekete geçen idarecilerin kursiyer bulabilmek amacıyla açtıkları el sanatları sergisi, kayıtların ikiye katlanmasını sağladı.
     Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren okula yeterli kaydın olmaması üzerine, okulun idarecileri kursiyer bulabilmek için geçen yıl üretilen el sanatları eserlerini sergiye açtı. Belediye Kültür Merkezinde sergilenen eserler 3 gün boyunca halkın izlenimine sunuldu.
     Sergiyi gezen bazı ev hanımları, ürünleri inceleyip beğendi. Birbirinden güzel eserlerin okulda kursiyerler tarafından hazırlandığını öğrenen kadınlar, okula kayıt yaptırıp kurslara katılmaya karar verdi.
     Sergi açılmadan önce okula kayıt yaptıran kursiyer sayısı 20 iken, sergiden sonra bu sayıya 20 kursiyer daha eklenerek 40 kişilik kontenjan tamamlandı.
     17 Eylülde ders başı yapacak olan ev hanımları yıl boyunca el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi ve nakış alanlarında eğitim görecek.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kursiyer sorununu sergi çözdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER