Kürtaj edilen kadın, solunum yetmezliğinden öldü

Kürtaj edilen kadın, solunum yetmezliğinden öldü -Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesinde kürtaj edilen kadın, fenalaştıktan sonra sevk edildiği Bitlis Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 4 gün sonra yaşamını yitirdi


BİTLİS (A.A) - Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesinde kürtaj edilen kadın, fenalaştıktan sonra sevk edildiği Bitlis Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 4 gün sonra yaşamını yitirdi.
     Alınan bilgiye göre, 4 Ekimde Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesinde kürtaj edilen 5 haftalık hamile Zübeyde Timur (48), kürtajın ardından fenalaşınca Bitlis Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk edildi.
     Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Kafadar, yaptığı açıklamada, Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından kadının Bitlise sevk edildiğini söyledi.
     Kafadar, yoğun bakım ünitesine alınan kadının hastaneye getirildiğinde şuurunun kapalı olduğunu bildirerek, Hasta kadın, hastanede tedavi gördüğü süre içinde kendini toparlayamadı ve yaşamını yitirdi. Hastaya ilk başta ne yapıldığını bilmiyoruz dedi.
     Bitlis Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesinde kürtaj edilen Zübeyde Timurun, anastezi sedasyonuna bağlı solunum durması (solunum arresti) nedeniyle, Bitlis Devlet Hastanesine sevk edildiğini belirterek, 04 Ekimde kürtaj olan kadının hastaneye giriş yaptığını, ancak 07 Ekimde hastanenin yoğun bakım ünitesinde multi organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiğini ifade etti.
     Ahlat merkezde ikamet eden, ancak ilçenin Yoğurtyemez köyü nüfusuna kayıtlı olan Timurun, köyde toprağa verildiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kürtaj edilen kadın, solunum yetmezliğinden öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER