Kurucaşile adliyesinin kapatılma kararı

Kurucaşile adliyesinin kapatılma kararı -CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya: -Halk, hem ulaşım hem de maddi açıdan büyük zorlukla karşı karşıya kalacaktır


BARTIN (A.A) - CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Kurucaşile Adliyesinin kapatılmasıyla halkın hem ulaşım hem de maddi açıdan büyük zorlukla karşı karşıya kalacağını iddia etti.
     Yalçınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Kurucaşile Adliyesinin kapatılması için dava dosya sayısının az olması şeklindeki bir gerekçenin kabul edilemeyeceğini savundu. Yöre halkının adli işlemlerini takip edebilmeleri için Amasraya gönderilmesinin Kurucaşile halkını cezalandırma anlamına geldiğini ileri süren Yalçınkaya, şunları kaydetti:
     Amasra, Kurucaşileye yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta. Bazı köylerden, Amasraya gitmek için vatandaşlar en az iki araca binmek zorundalar. Halk, hem ulaşım hem de maddi açıdan büyük zorlukla karşı karşıya kalacaktır. Bu karardan derhal vazgeçilmeli ve Kurucaşile Adliyesi kapatılmayıp görevine devam etmelidir. Bazı adliyelerde olduğu gibi Kurucaşile Adliyesinin kapatılmasından da vazgeçilebilinir. Bu konuda gerekli girişimlerimiz sürüyor.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kurucaşile adliyesinin kapatılma kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER