Kütahyada Dilimin Ucunda Sıhhat projesi

Kütahyada Dilimin Ucunda Sıhhat projesi -Halk Sağlığı Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında iletişim ve öfke kontrolü eğitim süreci tamamlandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Dilimin Ucunda Sıhhat projesine ilişkin iletişim ve öfke kontrolü eğitim süreci tamamlandı.
     Kütahya Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sağlık hizmetlerinin, sorun çıktığında başlayan arayışları aştığı, insanın sağlıklı durumuna süreklilik kazandırmak için verilen çok çeşitli hizmetleri kapsadığı bildirildi.
     Hasta ve sağlıklı bireylerle kurduğu kişiler arası ilişki aracılığıyla insana doğrudan hizmet veren koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin, yapısı gereği sürekli olup ertelenemeyeceği, bekletilemeyeceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     Sağlık personeli gerek kurumlarında çalışan diğer personelle gerek de hizmet verdiği yaş, cinsiyet, ırk, din, dil, kültür bakımından farklı insanlarla ve onların yakınlarıyla sürekli ve yüz yüze bir ilişki içindedir. Sağlık personelinin, hizmet verdiği ve birlikte çalıştığı insanları tanıması, onlarla güvene dayalı, açık, etkili iletişim kurması, verilen sağlık hizmetlerinin kaliteli ve sürdürülebilir olmasında, sağlık sorunlarının erken tanı ve tedavisinde, koruma, tedavi ve bakımın amacına ulaşmasında, sağlık hizmetlerinin koordinasyonu, personel motivasyonu ve iş doyumunun sağlanmasında çok etkilidir.
     Halkla ilk temas noktasında hizmet veren birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışan personelin etkili iletişim ve öfke kontrolü becerilerini geliştirmek, güvene dayalı, kaliteli, etkin ve sürdürülebilir sağlık hizmeti sunarak hasta ve çalışan memnuniyetini artırmak, hasta şikayet oranlarını azaltmak amacıyla Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan TR33 Bölgesinde hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansının yürüttüğü 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Dilimin Ucunda Sıhhat projesi hazırlanmıştır. Bu kapsamda Müdürlüğümüze bağlı birinci basamak sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan 657 personele, merkez ilçe, Emet, Gediz, Simav ve Tavşanlı ilçelerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu tarafından iletişim ve öfke kontrolü eğitimleri verilmiştir.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada Dilimin Ucunda Sıhhat projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER