Kütahyada kapalı yöntemle böbrek ameliyatı

Kütahyada kapalı yöntemle böbrek ameliyatı -DPÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kabay tarafından yapılan ameliyatın, Kütahyada bu yöntemle gerçekleştirilen ilk operasyon olduğu bildirildi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Kabay öncülüğündeki ekip tarafından bir böbrek hastasına kapalı yöntemle yapılan ameliyatın, Kütahyada bu yöntemle gerçekleştirilen ilk operasyon olduğu bildirildi.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Doç. Dr. Kabay, DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir kadın hastanın çalışmayan iltihaplı sol böbreğini kapalı yöntemle ameliyat ettiklerini belirtti.
     Daha önce Kütahyada ilk kez kapalı yöntemle bir hastanın böbrek çıkışındaki darlığı düzelttiklerini, başka bir hastanın da böbrek çıkışında bulunan taşı aynı yöntemle aldıklarını ifade eden Doç. Dr. Kabay, şunları kaydetti:
     Ürolojik kapalı ameliyatlar bir ekip işidir. Bu ameliyatların gerçekleşmesinde bana yardımcı olan ekibin büyük desteklerini gördüm. Hastamızın çalışmayan sol böbreğini, karnından açılan küçük delik ve tıbbi aletler yardımıyla aldık. Bu ameliyatın en büyük avantajları, herhangi bir kesi uygulanmadığı için ameliyat sonrası hastaların yara izi olmaması, kısa sürede iyileşmesi, ağrı duymaması ve hastaneden kısa sürede taburcu olabilmesidir. Hastalar işlerine çok kısa sürede dönebiliyor. Açık cerrahide hastalar uzun süre hastanede kalırken bu ameliyat yönteminde kısa sürede taburcu olabiliyorlar. Dikiş olmaması ve kısa sürede hareket edebilmeleri, hastaların yaşam kalitelerini çok çabuk kazanmalarını sağlıyor.
     Dr. Kabay, gerçekleştirdikleri türdeki ameliyatlar için hastaların büyük şehirlere, büyük hastanelere gitmesine gerek kalmadığını, bunların DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılabildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada kapalı yöntemle böbrek ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER