Kütahyada Medya Buluşmaları

Kütahyada Medya Buluşmaları -Kütahya Valisi Çiftçi: Hedefimiz, kente bir milyonun üzerinde turistin gelmesi ve konaklamasıdır


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, hedeflerinin Kütahyaya bir milyonun üzerinde turistin gelmesi ve konaklaması olduğunu söyledi.
     Çiftçi, Kütahyada ikincisi düzenlenen Medya Buluşmaları kapsamında bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 34 ayrı madenin Kütahyada çıkarıldığını ve Kütahyanın yüzde 53nün ormanlarla kaplı, çinisi ve tarihi olan bir yer olduğunu kaydetti.
     Kütahyada kayak sporunun da yapıldığını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
     Gediz ilçesindeki Murat Dağında bugün kayak yaptık. İlimize katma değer açısından kayağında girmesi önemli bir husus. Türkiyedeki 70 termal turizm merkezinden 9u Kütahyada. Bu kadar değerimizi mutlaka Avrupada tanıtmamız gerekiyor. İki yılda Kütahyada konaklayan turist sayısı yaklaşık yüzde 100 arttı. Bu gelinen noktayı yeterli bulmuyoruz. Bu kadar değerimiz olmasına rağmen gelen turist sayısı çok az. Hedefimiz kente, bir milyonun üzerinde turistin gelmesi ve konaklamasıdır. Bu sayıyı artırmak için tanıtımlar yapıyoruz. Kütahyada turist sayısı artarsa, bu artış burada yaşayan herkese katkı sağlar. Bu tanıtımlarda bütün kurum ve kuruluşların katkılarının yanında basınımızında ciddi katkıları bulunuyor. Bu turist sayımız bir milyon kişi olunca kar topu misali önündeki yıl 2 milyon kişi olmaya adaydır. Bu yüzden basınımız bu tanıtımlarda biraz daha ön plana çıkarak, tanıtım noktasında desteğini iyice artırmalıdır.
     AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay da Yoncalının Kütahyada tanıtılması gereken en önemli bölgelerden biri olduğunu dile getirdi.
     Kütahya masasının çok dolu olduğunu ve buradan yaygın basına her gün haberlerin çıkacağını anlatan Kinay, Ama basın mensubu arkadaşlarımızın biraz daha emek çekmesini istirham ediyorum. Biz her platformda Kütahyayı anlatıyoruz. Ama artık bizim ne zamanımız yetiyor, ne de sözümüz. Bu nedenle tanıtım noktasında yapılacak en büyük katkıyı basın mensubu arkadaşlarımızdan bekliyoruz dedi.
     AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ise Kütahyaya has en az iki festival yapılması gerektiğinin altını çizerek, çini ve termal festivali ile 34 madenin çıktığı ilde maden festivalinin düzenlenmesi halinde Kütahyanın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını bildirdi.
     Aksoy, böyle festivallerin yapılması halinde bu festivallere sanatçıların, bürokratların, siyasetçilerin gelerek ilin tanıtımına doğal katkı sunacaklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyada Medya Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER