Kütahyada Vizyoner Öğrenciler projesi

Kütahyada Vizyoner Öğrenciler projesi -Vali Çiftçi: Vizyonerlik, hareket demektir. Durduğunuz her an vizyonerliğinizi kaybedersiniz


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Vizyonerlik, hareket demektir. Durduğunuz her an vizyonerliğinizi kaybedersiniz dedi.
     Valilik İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen Vizyoner Öğrenciler projesi kapsamında Belediye Kültür Sarayında öğrencilere verdiği konferansta, öğrencilerin sorumluluk duygularının gelişmesi, vizyoner olabilmesi ve bulundukları düzeye uygun hedefler edinmesi gerektiğini bildirdi.
     Çiftçi, öğrencilerin hem motivasyonlarının artması hem de akademik gelişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığı proje çerçevesinde sınıfında dereceye girenlerin, ilin en önde gelenleriyle vizyon, sorumluluk ve hedef edinme bakımından görüşmesi ve onları dinlemesinin, gelişimlerine çok olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.
     Geleceği görebilen öğrencilerin vizyoner olabileceğini anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:
     Hedeflerinizin olması gerekiyor. Vizyonerlik ortaokuldaysanız liseyi, lisedeyseniz üniversiteyi, üniversitedeyseniz ne olacağınızı hedeflemektir. Akabinde de en son yapacağınız işi bulabilmektir. Ancak en son noktayı şimdiden, yani ilkokul ya da ortaokuldaysanız buradan hedefliyor ve buradan görebiliyorsanız, siz en iyi vizyonersinizdir. Asıl bunu yapabilmek çok önemlidir. Vizyonerlik, hareket demektir. Durduğunuz her an vizyonerliğinizi kaybedersiniz.
     Konferansa, ortaokul, lise ve dengi okulların 8, 10, 11 ve 12nci sınıflarında olup, 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle dereceye giren ilk 3 öğrenciyle okul müdürlüğünce belirlenen iki öğrencinin oluşturduğu yaklaşık 500 kişilik grup katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada Vizyoner Öğrenciler projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER