Kütahyada 20 bin yatak kapasiteli termal

Kütahyada 20 bin yatak kapasiteli termal otel inşa edilecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, kentte 20 bin yatak kapasiteli termal otel inşa ettirmek için çalışma başlattıklarını bildirdi.
     İça, makamında düzenlediği basın toplantısında, Kütahyanın termal kaynakları, tarihi, doğası ve diğer turistik etkenleriyle Türkiyenin en zengin illerinden biri olduğunu söyledi.
     İlin, sahip olduğu termal kaynakların tesisleştirilmesi bakımından büyük potansiyeli bulunduğunu dile getiren İça, şöyle devam etti:
     Şimdiye kadar Yoncalı ve Ilıcada çalışmalar yaptık. 3 yıldır üzerinde çalıştığımız Yoncalı Termal Turizm Merkezi projemiz var. Bu merkezimiz, 20 bin yatak kapasiteli bir tesis olacak. Yap-işlet-devret modeliyle yaptıracağız. 7 Ağustosta, şu anda Kamyon Garajının bulunduğu 14 dönümlük alanda yapmayı planladığımız merkezin ihalesine çıkıyoruz. Bununla ilgili Meclisimiz çalışmalarını yaptı. Yoncalı Termal Turizm Merkezi, Türkiyede yeni bir çekim merkezi olacaktır. Çünkü Yoncalı, termal turizmde birbirini tamamlayan birçok termal kaynaklı faaliyetlerin bir arada olduğu bir alandır. Şu an Kütahyada termal turizmi destekleyecek birçok unsur bir arada barındığından gözde bir turizm merkezi haline gelecek. İnşallah bu projemiz tamamlanırsa Kütahyanın eksiği olan şehir otelciliğini de havalimanımızın yapılmasıyla birlikte çözmüş olacağız.
     İça, yeni sıcak su kaynakların çıkarılması için sondaj çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatarak, yeni bulunan kaynağın sıcaklığının 50 derece, debisinin saniyede 50 litre olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada 20 bin yatak kapasiteli termal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER