Kütahyada cezaevinde açık görüş uygulaması

Kütahyada cezaevinde açık görüş uygulaması -Toplam 5 gün açık görüş yaptırılacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde, tutuklu ve hükümlüler, Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim-2 Kasım tarihlerinde açık görüş yapabilecek.
     Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde tutuklu ve hükümlüler için açık görüş programı belirlendi.
     Her tutuklu veya hükümlü bir kez yararlandırılmak üzere 29-31 Ekim ile 1-2 Kasım tarihleri arasında olmak üzere 5 gün açık görüş imkanı sağlandı.
     Kütahyadaki açık görüş programı, söz konusu günlerde 10.00-11.00 ile 13.00-14.00 saatlerinde uygulanacak.
    
     -Açık görüş koşulları-
    
     Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle adli suçlardan hükümlü ve tutuklularla örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulup, her grubun görüş günleri ve saatleri cumhuriyet başsavcılıklarıyla kurum idarelerince tespit edilecek. Bu grupların, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmaması sağlanacak.
     İnfaz edilen ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma veya hücreye koyma disiplin cezası olması durumunda hükümlü ve tutuklular açık görüşten yararlandırılmayacak.
     Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek. Hükümlü ve tutuklularla görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekecek. Ancak anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar akrabalarından en çok 3 kişiyle önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmaları sağlanacak. Bu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüler hakkında uygulanmayacak.
     Belirlenen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak, bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklularla ziyaretçilere, herhangi bir nedenle ikinci defa izin verilmeyecek.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada cezaevinde açık görüş uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER