Kütahyada inşa edilecek hastane kompleksi

Kütahyada inşa edilecek hastane kompleksi -Kompleksin, eskiden Jandarma Genel Komutanlığına ait olan arazide yapılması kesinleşti


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Sağlık Bakanlığınca yaptırılacak hastane arazisinin yeri kesinleşti.
     AK Parti Kütahya milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal ve Vural Kavuncu tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Kütahyaya ve bölgeye hizmet verecek büyüklükte inşası planlanan yeni hastanenin yeriyle ilgili çalışmaların yakından takip edildiği bildirildi.
     Bu süreçte sağlık yöneticileriyle görüşüldüğü, kamuoyu anketleriyle halkın tercihlerinin dikkate alındığı ve teknik değerlendirmeler yapıldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Çalışmalar sonucu yeni hastane binasının mevcut Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bitişik, Jandarma Genel Komutanlığına ait arazide yapılması uygun görülmüştür. Kent merkezinde bir benzeri daha bulunamayacak özellikteki bu arazi, önce Maliye Bakanlığı tarafından devralınmış, daha sonra 150 dönümü hastane yapımı için Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Yeni yapılacak hastane ve mevcut hastanenin hizmet binalarının bir arada bulunacak olmasıyla Kütahyamız muhteşem bir komplekse sahip olacak, DPÜ ile entegre, Eğitim ve Araştırma Hastanesi özelliğiyle bölgede önemli bir sağlık merkezi haline gelecektir.
     Açıklamada, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaata gelecek yıl başlanıp 2015 yılında bitirilmesinin hedeflendiği duyuruldu.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada inşa edilecek hastane kompleksi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER