Kütahyada öğrencilerin tasarladığı ürünler sergilendi

Kütahyada öğrencilerin tasarladığı ürünler sergilendi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumlarında 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin ders etkinlikleri kapsamında tasarladığı ürünler sergilendi.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Sevgi Yolu diye bilinen Cumhuriyet Caddesindeki serginin açılış töreninde, teknoloji ve tasarıma ilginin çocukluk yıllarından başlaması gerektiğini söyledi.
     Teknoloji ve tasarıma yönelik fikir üreten çocukların, büyüdüklerinde ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağına inandığını belirten Çiftçi, Dünyanın en büyük şirketleri, teknoloji üzerine üretim yapan firmalardır. Buralarda çalışanlar, çocukken yetiştirilmeye başlanmış insanlardır. Bu yüzden bizim için teknoloji ve tasarım çok önemlidir dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de sergide çocukların geleceğe ilişkin beklentilerini görme imkanı sağlandığını belirterek, sergi için emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.
     Daha sonra, Çiftçi ve beraberindekiler, öğrencilerin teknoloji ve tasarımla ilgili derslerde tasarlayıp ürettiği robotlar, hidrojenle çalışan küçük araçlar, çini üzerine ebru gibi eserleri inceledi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada öğrencilerin tasarladığı ürünler sergilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER