Kütahyada öğretmenin, öğrencisi tarafından bıçakla yaralanması

Kütahyada öğretmenin, öğrencisi tarafından bıçakla yaralanması -18 Nisandaki olayla ilgili savcılıkça hazırlanan iddianamede, öğrencinin, nitelikli adam öldürmeye teşebbüs suçu gereği müebbet hapisle cezalandırılması istendi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, iki ay önce, öğretmenin okulda öğrencisi tarafından bıçakla yaralanmasına ilişkin savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, öğrencinin, nitelikli adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği iddiasıyla müebbet hapisle cezalandırılması istendi.
     Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü öğretmeni Hakan Gülhanın (37), son sınıf öğrencisi T.D. (17) tarafından okulda bıçakla yaralanması olayıyla ilgili iddianame, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Boğa tarafından hazırlanarak, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.
     İddianamede, Gülhanın olayın meydana geldiği 18 Nisanda okulda dersi olmadığı ancak makalesi yayımlanan öğretmenlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiği için okula gittiği belirtildi.
     T.Dnin, Öğretmenler Odasında bilgisayarda makalelerle ilgili işlemleri yapan Gülhanın yanına geldiği kaydedilen iddianamede, onunla bir süre tartıştıktan sonra yanında taşıdığı bıçakla göğsünden yaraladığı bildirildi.
     İddianamede, Gülhanın, T.Dnin elinden bıçağı alarak yardım istediği, bu sırada öğrencinin olay yerinden uzaklaştığı bilgisi verildi.
     Olayın, T.Dnin 9 Nisandaki derse 10 dakika geç kalması ve bu durumun Gülhan tarafından rapor edilmesi, dolayısıyla öğrencinin devamsızlık süresinin 20 güne ulaşarak sınıfta kalacağından endişe etmesinden kaynaklandığı bildirilen iddianamede, T.Dnin, öğretmenini bıçaklayacağını 3 arkadaşına söylediği kaydedildi.
     İddianamede, T.Dnin öğretmenini, hayati tehlikeye yol açacak biçimde kalbine yakın bölgeden bıçakla yaraladığı, karaciğerinde hasar meydana getirdiği, suçu tasarlayarak işlediği kanaatine varıldığı için nitelikli adam öldürmeye teşebbüs ettiği ve bu eylemi kamu görevlisine karşı işlediği öngörülerek, müebbet hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.
    
     -Olay-
    
     Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi T.D, 18 Nisanda, Öğretmenler Odasında tartıştığı öğretmen Hakan Gülhanı göğsünden bıçakla yaralayarak kaçmış, birkaç saat sonra İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki kontrol noktasına giderek teslim olmuştu.
     Gözaltına alınan öğrenci, sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklanmıştı.
     Gülhan da hayati tehlike kaydıyla Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alınmış, genel sağlık durumu iyileşince birkaç hafta sonra taburcu edilmişti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada öğretmenin, öğrencisi tarafından bıçakla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER