Kütahyada okul inşaatındaki olaylar

Kütahyada okul inşaatındaki olaylar -Emet ilçesinde, 13 Mart 2012de inşaat işçileriyle bir grup vatandaş arasında yaşanan kavga ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili 46 kişi hakkında dava açıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Emet ilçesinde, 13 Mart 2012de, okul inşaatında çalışan işçilerle bir grup vatandaş arasında yaşanan kavga ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili 46 kişi hakkında dava açıldı.
     Alınan bilgiye göre, Emet Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaylara ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.
     Olaylar sırasında polis ve jandarma ekiplerinin çektiği video görüntüleri ve fotoğrafların incelenmesi sonucu savcılık tarafından iddianame hazırlanarak dava açıldı.
     Emet Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davada, video görüntüleri ve fotoğraflardan belirlenen 46 kişi, kamu malına zarar vermek, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, taksirle yaralama suçlarından yargılanacak.
    
     -Olay-
    
     Emetteki pazar yerinde, 13 Mart 2012de, başka illerden gelerek Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında çalışan iki işçi ile ilçe halkından bir grup genç arasında, yolda birbirlerine omuz atma meselesi yüzünden tartışma çıkmış, bu kişiler bir süre kavga ettikten sonra ayrılmıştı.
     Kavgaya karışan gençler, arkadaşlarını toplayarak işçilerin çalıştığı şantiye alanına gitmiş, işçilerle gençler arasında yeniden başlayan kavga, inşatta çalışan diğer işçiler ve ilçe halkından bazı kişilerin toplanmasıyla büyümüştü.
     Şantiyeye taş atıp işçilerin konakladığı konteyner ve çadırları ateşe veren grup, Kütahyadan gelen çevik kuvvet ve jandarma timleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılmıştı.
     Olaylar sırasında 4 jandarma eri hafif yaralanmış, inşaatta çalışan 16 işçi, geniş güvenlik önlemleri altında ilçe dışına çıkarılmıştı.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada okul inşaatındaki olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER