Kütahyada şap karantinası

Kütahyada şap karantinası -Tavşanlı ilçesinde, 12 yerleşim biriminde bazı hayvanlarda şap hastalığına rastlanması nedeniyle karantina uygulamasına başlandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Tavşanlı ilçesinde, 12 yerleşim biriminde bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı belirlenmesi nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.
     Alınan bilgiye göre, Tavşanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkeziyle bazı belde ve köyler olmak üzere 12 yerleşim biriminde kimi büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit etti.
     İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla ilçe genelinde karantina uygulaması başlatılmasına ve perşembe günleri kurulan Tavşanlı Hayvan Pazarının geçici olarak kapatılmasına karar verdi. Komisyon, büyükbaş hayvanların meraya salınmamasını, ilçeye büyükbaş hayvan giriş ve çıkışlarına izin verilmemesini, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ticaretinin yasaklanmasını da kararlaştırdı.
     Kararlar, belediye hoparlörü aracılığıyla vatandaşlara duyuruldu.
     Tavşanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, hastalığın ortadan kaldırılması amacıyla söz konusu 12 yerleşim birimindeki hayvancılık işletmelerinde dezefenkte çalışması başlatarak, üreticileri alınan önlemlerle ilgili uyardı.
     Karantina uygulaması, hastalık riski sona erince komisyon kararıyla kaldırılacak ve Tavşanlı Hayvan Pazarı yeniden açılacak.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada şap karantinası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER