Kütahyada Türk Sağlık

Kütahyada Türk Sağlık-Sen üyelerinden eylem


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Türkiye Kamu-Sene bağlı Türk Sağlık-Sen üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki görevlendirmelere tepki amacıyla eylem yaptı.
     Zafer Meydanındaki Valilik önünde toplanan grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen görevlendirmelerde kanun ve yönetmeliklerin dikkate alınmadığını ileri sürdü.
     Görevlendirme onaylarında kanunda yer almasına rağmen sürelerin belirtilmediği ve personelin muvafakatinin aranmadığını savunan Gök, şöyle konuştu:
     4/B sözleşmeli statüsünde çalışan personellerin bile keyfiyetten başka kuruluşa görevlendirilmesi yapılmakta, alınan onaylarda 4/Bli memurun statüsü gizlenerek, üst makamlardan görevlendirme onayları çıkarılmaktadır. Usulsüz görevlendirmelere kılıf uydurabilmek için de personellere baskılar yapılmakta, yıldırma politikaları uygulanmaktadır. Türk Sağlık-Sen olarak personelle ilgili yasaların uygulanmasını istiyoruz. Çağrımız, haksızlık ve adaletsizliklerin bir an önce sonlandırılmasıdır. İdareciler bu uyarımıza kulak vermelidir.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
     (HŞ-SDT-MRS)
<< Önceki Haber Kütahyada Türk Sağlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER