Kütahyada üniversite

Kütahyada üniversite-sanayi iş birliği -DPÜ Rektörlüğü, işletmelere yönelik koordinatör öğretim üyeleri görevlendirecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğü tarafından işletmelere yönelik koordinatör öğretim üyeleri görevlendirilecek.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, öğretim üyeleri Doç. Dr. Mustafa Aydın, Doç. Dr. Mehmet Erdem, Doç. Dr. Cem Özgür, Yrd. Doç. Dr. Özer Aydından oluşan heyet, üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları kapsamında Kütahya Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren otomotiv yan sanayi ve ambalaj sanayisi tesislerini ziyaret ederek, yetkilileriyle görüştü.
     Prof. Dr. Eraslan, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, üniversite-sanayi iş birliğinde yeni bir döneme girildiğini ve bu iş birliğini iyi niyet sözlerinin ötesine taşımak için ciddi çalışmalar başlattıklarını bildirdi.
     İş birliğinin sözde kalmaması için üniversite olarak üzerlerine düşenleri yapmak istediklerini belirten Prof. Dr. Eraslan, şöyle konuştu:
     Daha önce OSBye yaptığımız ziyaretlerde işletmelerimizle güzel diyaloglar kurduk ve üniversite-sanayi iş birliğinin temelini attık. Bu faaliyetlerimize Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) da çok önemli destekler verdi. Bundan sonraki süreçte üniversite-sanayi iş birliğinin sonuçlarını görmek istiyoruz. Bunun için uygulamaya yönelik yeni bir dönem başlattık. Bundan sonraki dönemde üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamak için gönüllü akademisyenlerimizle sahaya inerek işletmelerde çalışmalar yapacağız. Bu amaçla OSBdeki işletmelerle üniversitemiz arasında koordinatör görevi yapacak öğretim üyelerini belirleyeceğiz. Bir fabrikayı bir hocamıza zimmetleyerek bu iş birliğini daha etkin biçimde sürdürmek ve iş birliğinin sonuçlarını görmek istiyoruz.
     Prof. Dr. Eraslan, koordinatör öğretim üyesinin, üniversite ve işletmenin birlikte yararlanacağı iş birliği başlıklarını işletme yöneticileriyle geliştirerek hedefler ortaya koyacağını dile getirdi.
     Uygulamaya dönük aşamada Ar-Ge çalışmalarına destek verilmesi ve sorun temelli yaklaşımla işletmelerden elde edilen bulguların projelendirilmesini istediklerini anlatan Prof. Dr. Eraslan, bu projelerin ulusal ve uluslararası kuruluşlardan alınacak desteklerle gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER