Kütahyadaki orman yangını

Kütahyadaki orman yangını -Vali Çiftçi: -Yangın 400 hektarlık bölgede etkili oldu ancak ilk tespitlerimize göre 100 hektar civarında alan yandı -Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması ve hasar tespiti sürüyor. Kesi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Tavşanlı ilçesinde dün başlayan orman yangınının 400 hektarlık bölgede etkili olduğunu belirterek, İlk tespitlerimize göre 100 hektar civarında alan yandı. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması ve hasar tespiti sürüyor. Kesin hasar, bu çalışma sonucu belli olacak dedi.
     Birçok ev ve ahırın yanarak kullanılamaz hale geldiği ilçeye bağlı Çayıroluk köyünde incelemelerde bulunan Çiftçi, AA muhabirine, Yaylacık Dağındaki yangının dün saat 16.00da başladığını ve bölgeye acilen orman, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildiğini söyledi.
     Son günlerde hava sıcaklıkları arttığı için ilde orman yangını beklendiğini ve önlem amacıyla orman yangınıyla mücadele ekiplerinin izinlerinin kaldırıldığını anlatan Çiftçi, şöyle devam etti:
     İlk etapta orman ekipleri, akabinde çevre illerden ekipler, helikopterler, bütün ekipmanlar buraya sevk edildi. Yangının başlamasından yaklaşık bir saat sonra Kütahya Orman Bölge Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Tavşanlı Kaymakamı bölgeye giderek, olayın idaresini yaptı. Bunun akabinde ben de yangın alanında incelemelerde bulundum. Kısa sürede yangın söndürme çalışmalarındaki dozer, iş makinesi, arazöz, su tankeri gibi ekipman sayımız yaklaşık 100 oldu. Geceden beri 200 orman işçimiz yoğun şekilde çaba sarf ediyor. Köylülerimizin çok ciddi destekleri oldu.
    
     -Hak sahiplerine gerekli yardımları yapacağız-
    
     Son olarak helikopterle havadan yaptığı inceleme sonucu bölgede alev görmediğini ifade eden Çiftçi, zeminde de gerekli incelemelere başlandığını anlattı.
     Çiftçi, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığına dikkati çekerek, ev ve ahırları yandığı için Çayıroluk köyünden tahliye edilen vatandaşların çevre köylerde kurulan çadırlara yerleştirildiğini ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.
     Köydeki hayvanların da tahliye edildiği bilgisini veren Çiftçi, Yangın 400 hektarlık bölgede etkili oldu ancak ilk tespitlerimize göre 100 hektar civarında alan yandı. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması ve hasar tespiti sürüyor. Kesin hasar, bu çalışma sonucu belli olacak. Çayıroluk köyünde hasar tespiti bittikten sonra hak sahiplerine gerekli yardımları yapacağız diye konuştu.
    
     -Söndürmeye çalıştık ama başaramadık-
    
     Çayıroluk Köyü Muhtarı Mustafa Dinçer de yangında köylerinin ciddi zarar gördüğünü söyledi.
     Ölen veya yaralanan olmamasının, olayın tek teselli kaynağı olduğunu dile getiren Dinçer, şunları kaydetti:
     Yangını fark edince hemen müdahale ettik. Söndürmeye çalıştık ama başaramadık. Daha sonra evlerimizden tahliye edildik. Dün gece çadırlarda ve yakın köylerdeki akrabalarımızda kaldık. Hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra devletimizin gereken yardımı yapacağını düşünüyorum.
     Ahırı yanan Firdevs Dinçer ise yangın sırasında evinde bulunduğunu bildirerek, Nasıl olduğunu anlayamadık. Yangının nasıl başladığını görmedim. Bu bölgede hiç böyle bir yangın görmedim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül - Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER