Kütahya ASKF heyetinin Ankaradaki temasları

Kütahya ASKF heyetinin Ankaradaki temasları -Kütahyada 2 bin 500 kişilik spor salonu yapılacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu inşa edileceği bildirildi.
     Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan (ASKF) yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçı makamında ziyaret etti.
     Kılıç, geçmişi 50 yıla yaklaşan Dumlupınar Spor Salonu yerine yeni salon inşa etmek için çalışma başlattıklarını, Gençlik Merkezinin de kısa sürede Kütahyaya kazandırılacağını bildirdi.
     Salonun Kent Park yakınındaki alanda yapılacağını belirten Kılıç, şunları kaydetti:
     İlk etapta 500 kişilik düşünülen salonu 2 bin 500 kişilik olarak inşa edeceğiz. Bu yıl sonunda temelini atmayı hedeflediğimiz salonu 1,5 yılda tamamlayarak Kütahya halkının hizmetine sunmak istiyoruz. İlerleyen yıllarda bakanlığımızın bütçesine göre yeni yatırımlara da girebiliriz. Ancak bu gibi çalışmalarda yapılacak projenin ekonomik olmasına özen gösteriyoruz. Bakanlık olarak günü kurtarmak için değil, Kütahyanın 20-30 yıllık geleceğine hizmet edecek hizmetler yapmak istiyoruz.
     Yeni salonun yaklaşık 10 milyon lira harcanarak inşa edileceği belirtildi.
     Cengiz de 2012 Londra Olimpiyatlarında Kütahyayı 5 sporcunun temsil edeceğini ifade ederek, bu vesileyle Kılıçı Kütahyada ağırlamak istediklerini kaydetti.
     Kütahya ASKF heyeti, Maliye Bakan Yardımcılığı görevine getirilen eski AK Parti Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimuru da makamında ziyaret ederek, başarılar diledi.
     Ziyaretlerde, Kütahya ASKF Başkan Yardımcısı Kerim Şentürk, Genel Sekreter Ramazan Arslandaş, Mali Sekreter Ömer Keskin, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Özdoğan, Hasan Okçu ve Futbol İl Temsilcisi Nuri Ercura hazır bulundu.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahya ASKF heyetinin Ankaradaki temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER