Kütahya Genç Girişimciler İl Kurulu toplantısı

Kütahya Genç Girişimciler İl Kurulu toplantısı -TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Hazır: Dünyada rekabet edebilir güce ulaşmamız için kadın ve genç girişimcilerimiz artmalı, onların sinerjisinden yararlanmalıyız (Fotoğ


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Sezai Hazır, Dünyada rekabet edebilir güce ulaşmamız için kadın ve genç girişimcilerimiz artmalı, onların sinerjisinden yararlanmalıyız dedi.
     Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı da olan Hazır, TOBB Kütahya Genç Girişimciler İl Kurulunun, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Toplantı Salonunda düzenlediği toplantıda, girişimcinin, meraklı, merakının peşinden giden, girişim ruhuna sahip olan, cesaretli, hayallerinin peşinden koşan, sürekli kendisini geliştiren kişi olduğunu bildirdi.
     Girişimcilere, kaynakları doğru ve etkin kullanma, ihtiyacı doğru tespit etme ve risk alma önerilerinde bulunan Hazır, şöyle konuştu:
     Dünyada rekabet edebilir güce ulaşmamız için kadın ve genç girişimcilerimiz artmalı, onların sinerjisinden yararlanmalıyız. Markalaşma ve kurumsallaşma, rekabet edebilmenin en önemli unsurlarındandır. Eğitim politikasında da girişimciler yetiştirecek şekilde düzenlemeler olmalıdır. Araştırma ve geliştirmeye önem vermeli ve dünyadaki gelişmeleri takip etmeliyiz. Dünyada başarılı olan girişimcilere baktığımızda, bilişim teknolojileri ve sosyal network ağlarını çok iyi kullandıklarını görüyoruz. Bilişim teknolojilerini etkin şekilde kullanarak, ne üretirsek üretelim dünyaya pazarlayabilecek güçte olmalıyız. Türkiyedeki gelişmenin, yeni fikir üretenlerle gerçekleşeceğine inanıyorum.
     TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Ziya Kalkavan ise aile şirketinin dördüncü kuşak çalışanı olduğunu ifade etti.
     Çalışmaya başladığı yıldan bu yana firmasının her kademesinde görev aldığını dile getiren Kalkavan, girişimciliğin hayal kurmak olduğunu anlattı.
     Kalkavan, bilişim teknolojilerinin kullanılması ve girişimcilerin yenilik yapmaya önem vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
     Daha sonra, Hazır ve Kalkavana, TOBB Kütahya Genç Girişimciler İl Kurulu Başkanı Zafer Bintepe ile Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği (KÜGİAD) Başkanı ve KÜTSO Yönetim Kurulu üyesi Mithat Delen tarafından porselen fincan takımı, ebru sanatından çini pano ile Tavşanlı leblebisi hediye edildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya Genç Girişimciler İl Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER