Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri

Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri -İl Özel İdaresinin 2013 yılı bütçesi, 50 milyon lira olarak karara bağlandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresinin 2013 yılı bütçesini 50 milyon lira olarak karara bağladı.
     İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, makamında düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresi bütçesiyle ilgili hazırlıkların geçen haziran ayında başladığını, ilgili birim ve kurum müdürlükleri tarafından çalışılarak taslak bütçe hazırlanıp eylül ayında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine sunulduğunu bildirdi.
     Bütçenin, Genel Sekreterlik tarafından ekim ayında İl Encümenine sunulduğu bilgisini veren Durmuş, şöyle devam etti:
     İl Encümeni üzerinde gerekli çalışmayı yaparak taslağı kasım ayının ilk haftasında İl Genel Meclisine göndermiştir. Meclisimiz, Encümen tarafından 50 milyon lira olarak sunulan bütçeyi kasım ayının ilk iş gününde Plan Bütçe Komisyonuna havale etmiştir. Komisyonumuz, taslak bütçenin her bir kalemini ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleriyle 20 iş gününde ayrı ayrı istişare ederek, tartışarak son şeklini verip Genel Kurula sunmuştur.
     Durmuş, kanun gereği bütçenin yüzde 20sinin eğitim hizmetlerine, yüzde 1inin afet ve acil hizmetlere,yüzde 1inin Vilayetler Birliğine ayrıldığını, kalan bölümüyle ilgili müdürlüklerin hizmet alanları doğrultusunda öncelikli ihtiyaçlarına göre tahsis edildiğini anlattı.
     Sonuç olarak yüzde 79u yatırımlarda, yüzde 21i ise cari giderlerde kullanılmak üzere 2013 yılı bütçesinin 50 milyon lira olarak Mecliste kabul edildiğini dile getiren Durmuş, Kabul edilen bütçeyle 2013 yılı başından başlayarak başta yol hizmetleri olmak üzere sulama, köy içi hizmetler, ilçelerimizi temsil eden Meclis üyelerimizin, kaymakamlarımızın ortak çalışmaları ile programlar yapılıp yıl boyunca yapılan programlar yatırıma dönüştürülecektir dedi.
    
     -İl Özel İdaresinin 2012 yılı çalışmaları-
    
     Durmuş, 2012 yılı bütçesinin 42 milyon lira olduğunu hatırlatarak, bu bütçeyle yaklaşık 240 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt, 60 kilometre stabilize, 30 kilometre onarım, 80 kilometre asfalt altyapı, bin 550 kilometre asfalt yama çalışması ve bin 250 kilometre greyderli bakım çalışması yapıldığını ifade etti.
     Bu yıl 44 köyün içme suyu şebekelerine klorlama cihazı takıldığını, 59 köyde de daha önce mevcut olan cihazların güneş enerjili sisteme çevrildiğini ve klorlama cihazı olmayan köy kalmadığını bildiren Durmuş, şöyle konuştu:
     Sulama programında 52 projeden 25i bu ay itibariyle tamamlanmış olup, biten projeler sonucu 30 bin 805 dekar alan sulamaya açılmıştır. 11 köyümüzde kanalizasyon şebeke yapımı gerçekleştirilmiştir. İçme suyu çalışmaları kapsamında ise programda 38 iş olup, bunun 25i tamamlanmıştır. Yine köylere yardım faslından bu yıl 300 merkez ve ilçe köyümüzde 283 bin 103 metrekare kilitli beton parke taşı dağıtılmıştır. Eğitim, sağlık, kültür, afet, spor, sosyal hizmetler, tarım, emniyet, afet, çevre ve şehircilik hizmetleri ile ilgili tahsis edilen 8 milyon 737 bin 682 liralık kaynağın 5 milyon 900 bin lirası harcanmıştır. Bunun haricinde köylerimizde düğün salonu, köy konağı, ilkokulların onarımı, çocuk oyun alanları, cami ve imam evi yapım, bakım ve onarımı, şehitlik mezarlarının düzenlenmesi ile umumi mezarlıkların bakım ve onarımına bütçe imkanları çerçevesinde katkıda bulunulmuştur. Ayrıca İller Bankasından borçlanılarak 5 greyder, bir dozer, bir silindir, bir roley tank, 6 kamyon, bir yükleyici kazıcı, 4 minibüs, 4 çift kabin pikap ve iki adet 4x4 pikap alınarak makine parkı güçlendirilmiştir. Birer dozer ve kamyon alım işlemi devam etmektedir.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER