Kütahya SMMMO Simav Temsilcisi Karaaslan:

Kütahya SMMMO Simav Temsilcisi Karaaslan: Deftere tabi esnafın basit usule dönüşünün önü açıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Simav Temsilcisi Osman Karaaslan, deftere tabi esnafın basit usule dönüşünün önünün açıldığını bildirdi.
     Karaaslan, AA muhabirine, 6322 sayılı yasanın 7nci maddesinde yapılan değişikliğin, deftere tabi mükelleflerin bazı istisnalar hariç basit usulde vergilendirilmesinin yolunu açtığını söyledi.
     Deftere tabi esnafın basit usule dönüşünün önü açıldı diyen Karaaslan, daha önceki düzenlemeyle Gelir Vergisi Kanununa göre gerçek usulde vergilendirilen Gelir Vergisi mükelleflerinin hayatları boyunca bir daha basit usulde vergilendirme hakkından yararlanamadığını belirtti.
     Karaaslan, yasadaki değişikliğin, esnafın yararına olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Değişikliğe göre, daha önce defter tutanlar iş hacimleri iki yıl üst üste belirlenen hadlerden düşük olması ve diğer şartları da taşımaları halinde yazılı müracaatları durumunda basit usulde vergilendirilecek. Gerçek usulde verilendirilenlerin veya basit usule tabi olmanın şartlarını ihlal edenlerin işi terk etmeleri durumunda ise iki yıl geçmesi halinde basit usule dönebilecekler. Bu yapılan değişiklikle bir şekilde gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin ömür boyu deftere tabi olma mecburiyetleri kaldırılarak basit usule tabi olmalarının önü açılmış oldu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya SMMMO Simav Temsilcisi Karaaslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER