Kütahya Valisi Çiftçi, Öğretmenler Gününü kutladı

Kütahya Valisi Çiftçi, Öğretmenler Gününü kutladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
     Çiftçi, mesajında, öğretmenlik mesleğinin tarih boyu bilgelik ve peygamberlik mesleği olarak kabul edildiğini, değeri ve öneminin her dönemde, özellikle de bizim Türk kültüründe önemli bir şekilde vurgulandığını bildirdi.
     Geleceğin teminatı çocukları sevgi ve eğitimle büyüten öğretmenlerin, insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek mesleklerin en soylusunu yaptığına işaret eden Çiftçi, şunları kaydetti:
     Değerli öğretmenler. Siz, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar önemli, etkilerinin sınırları sınıf duvarlarıyla belirlenemeyecek kadar sorumluluk gerektiren kutsal bir görevin, gönül deryalarının ve bilgi bahçelerinin mimarısınız. Sizler coğrafyada dağları ve nehirleri öğretirken dağlar gibi bir yüreği ve ırmaklar gibi akmaya namzet bir ruh halini kazandıracak eğitimi kazandıransınız. Biyolojiyi öğretirken kalbin bir et parçası olmadığını, yeri geldiğinde bütün insanlığı içine alabilecek bir sevgi ve hoşgörü deryası olduğunu öğretenlersiniz. Çocuklarımıza tarihi öğretirken tarihin savaşlardan ibaret olmadığını ve mazimizde ırkı, dini, dili ne olursa olsun zorda kalmışlara atalarımızın her zaman yardım eli uzattığını anlatanlarsınız. Gençlere kimyanın formüllerini öğretirken büyüklere saygının ve küçüklere sevginin formülünü kavratanlarsınız. Gönlü beyinle harman edenlersiniz. Cumhuriyetimizin öğretmenleri olarak Başöğretmen Atatürkten aldığınız, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırma yolundaki medeniyet ışığı, hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakar ve cefakar siz öğretmenlerimiz sayesinde parlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimin, Öğretmenler Gününü kutluyorum. Ayrıca görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimize Allahtan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat, mesleğe yeni başlamış öğretmenlere de başarılar diliyorum.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahya Valisi Çiftçi, Öğretmenler Gününü kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER