Kütahya ve Madrid üniversitelerinin iş birliği

Kütahya ve Madrid üniversitelerinin iş birliği -Dumlupınar ve Madrid Politeknik üniversiteleri arasında Erasmus Anlaşması imzalandı -Anlaşmadan her akademik yılda iki akademisyen ve 10 mühendislik öğrencisi yararlanacak


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile İspanyanın başkenti Madridde faaliyet gösteren Madrid Politeknik Üniversitesi arasında, her akademik yılda üniversitelerden iki akademisyen ve 10 mühendislik öğrencisinin yararlanacağı öğrenci ve öğretim elemanı değişim organizasyonunu içeren Erasmus Anlaşması imzalandı.
     DPÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, DPÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Karagüzel, Madrid Politeknik Üniversitesinde Prof. Dr. Benjamin Perez ve Alberto Millan ile bir araya geldi.
     Görüşmede, DPÜde yapılan Bologna Süreci çalışmaları, Kütahyanın özellikle maden, jeotermal ve turizm potansiyeli hakkında bilgiler verilerek, kurulabilecek ortaklıklar ele alındı.
     Toplantının ardından 350yi aşkın uluslararası anlaşması olan Madrid Politeknik Üniversitesinin Maden, Makine, Jeoloji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerini içeren Erasmus Anlaşması imzalandı.
     Prof. Dr. Perez, Türkiyeden bir üniversiteyle olan bu ilk anlaşmanın her iki taraf için olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirterek, anlaşmanın aktif olarak kullanılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.
     Yrd. Doç. Dr. Şahbaz da anlaşmadan her akademik yıl için iki akademisyen ve 10 mühendislik öğrencisinin yararlanacağını bildirdi.
     Özellikle son dönemde yapılan Diploma Eki ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) çalışmalarının, DPÜnün tanınırlığına büyük katkı sağladığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Şahbaz, Madrid Politeknik Üniversitesi gibi köklü üniversitelerle yapılan anlaşmaların DPÜnün uluslararası hale gelmesi ve akreditasyon çalışmaları için de önemli olduğunu kaydetti.
     DPÜnün, Avrupa Birliğine (AB) üye 15 ülkeden 42 üniversiteyle ikili anlaşması bulunuyor.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya ve Madrid üniversitelerinin iş birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER