Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu: "Hazreti Muhammedi anmak ve anlamak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri her geçen yıl artan bir coşku ve maneviyatla kutlanmaktadır"


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Hazreti Muhammedi anmak ve anlamak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin her geçen yıl artan bir coşku ve maneviyatla kutlandığını bildirdi.
     Eruslu, yaptığı yazılı açıklamada, Hazreti Muhammedin doğumunun, insanlık için kurtuluş, huzur ve mutluluğun habercisi olduğunu belirtti.
     Hafta etkinliklerinin, İslam dininin çağları aşan mesajının, doğru, açık ve etkili bir biçimde bütün insanlığa ulaştırılmasında öncü olan Hazreti Muhammedin daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını dileyen Eruslu, şunları kaydetti:
     "Hazreti Muhammedi anmak ve anlamak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri her geçen yıl artan bir coşku ve maneviyatla kutlanmaktadır. Peygamberimizin doğumu, dünyaya gelişi, peygamber olarak seçilişi, tüm insanlık için bir dönüm noktasıdır. Gerek dünya Müslümanları gerekse milletimiz, Peygamberimize olan sevgi ve muhabbetini tarih boyunca göstermiştir. Ülkemizde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapılması, milletimizin Peygamberimize duyduğu sevginin en güzel örneğidir. Rabbimiz, Hazreti Peygamberimizi müminlere ve tüm insanlığa örnek alınsın diye göndermiştir. Bize düşen, Peygamber Efendimizin güzel ahlakı ve şahsiyetini örnek almak ve tüm insanlığa doğru bir şekilde anlatmak ve tanıtmaktır. Kutlu Doğum Haftasının, müminler ve tüm insanlığın huzur, barış ve mutluluğuna vesile olmasını diliyorum."
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER