Kuveyt Türk Sağlam Finansal Kararlar Toplantısı

Kuveyt Türk Sağlam Finansal Kararlar Toplantısı -Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş Genel Müdürü Uyan: -Uzun yıllara dayanan uğraşların sonucunda bugün kira sertifikası katma değeri yüksek yeni bir ekonomik varlık ve yeni bir enst


KAYSERİ (A.A) - Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş Genel Müdürü Ufuk Uyan, Uzun yıllara dayanan uğraşların sonucunda bugün kira sertifikası katma değeri yüksek yeni bir ekonomik varlık ve yeni bir enstrüman olarak ülke ekonomisinde hak ettiği ilgiyi görmektedir dedi.
     Uyan, Hilton Kayseri Otelinde düzenlenen İşin Doğrusu; Etik Bankacılık ve Sağlam Finansal Kararlar toplantısında yaptığı konuşmada, KOBİler için yeni kaynaklar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
     Uzun vade ve düşük maliyetli yeni yurtdışı kaynağı olan kira sertifikasının (sukuk), artık yeni bir ekonomik ürün haline geldiğini ifade eden Uyan, Uzun yıllara dayanan uğraşların sonucunda bugün kira sertifikası katma değeri yüksek yeni bir ekonomik varlık ve yeni bir enstrüman olarak ülke ekonomisinde hak ettiği ilgiyi görmektedir dedi.
     Geçen yıl Kira Sertifikaları Tebliğ kapsamında ihraç edilen ilk sukuk olma özelliğini taşıyan 5 yıl vadeli 350 milyon dolarlık işlemi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Uyan, Kuveyt Türkün açmış olduğu bu yeni kanalın benzer nitelikli yeni projeler ve faaliyetlere cesaret vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
    
     -Türkiyedeki yastık altı serveti Türk ekonomisine kazandırdık-
    
     Uyan, 2007 yılından beri bankaların altına olan ilgisi sayesinde atıl vaziyetteki bu önemli servetin yine bankacılık sektörü aracılığıyla Türk ekonomisine kazandırıldığını belirtti.
     Türkiyedeki yastık altı servetin Türk ekonomisine kazandırıldığını vurgulayan Uyan, Yastık altındaki altının Türk ekonomisine kazandırılmasıyla yaklaşık 16 milyar liralık yerli bir kaynak kayıt altına alındı. Dolayısıyla bu gelişme bankacılık sektörünün özel sektör girişimi olmasına rağmen kamu ve ülke ekonomisine sağladığı katma değeri gösteriyor diye konuştu.
     Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz da farklı sektörlerdeki birçok firmayla yıllardır sürdürdükleri finansal deneyimlerini örnekleriyle paylaştı.
     Bir firmanın ayakta kalabilmesi için en önemli kaynağının nakit olduğuna dikkati çeken Yılmaz, güçlü bir nakit akışı için ilk önce, İşletme sermayeniz yeterli mi-, Ödeme ve alacaklarınızın vadesi uyumlu mu- ve Hazırda kullanılabilecek ek fon kaynaklarınız var mı- sorularına cevap vermek gerektiğini belirtti.
     Kredi kartına borçlanmak ve tüketici kredisi çekip ödemeleri karşılamanın yanlış olduğuna da değinen Yılmaz, nakit ve borç ilişkilerinin basit olması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Kuveyt Türk Sağlam Finansal Kararlar Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER