Kwazulu

Kwazulu-Natal Üniversitesinden Prof. Dr. Samuel: Farklılık bir problem değildir, tam tersine zenginliktir


HATAY (A.A) - Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneğinin (AKADİM) davetlisi olarak Hataya gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Kwazulu-Natal Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Michael Samuel, farklılığın bir problem değil tam tersine zenginlik olduğunu belirtti.
     Samuel, AKADİM binasında yaptığı açıklamada, başkalarının sizin dünyanızdan bilgi almasını sağlayan olguya medya dendiğini, bu anlamda da medya mensuplarına çok önemli görevler düştüğünü belirtti.
     Dünya üzerindeki ülkelerin karşılaştıkları problemlerin sadece kendilerinde olduğunu düşündüklerini ifade eden Samuel, Ama diyolagla bu problemlerin sadece kendilerine mahsus problemler olmadığını, başka ülkelerde de aynı veya benzer sorunların bulunduğu ve bu problemlere ortak çözüm aranabileceğini görüyorlar. Farklılık bir problem değildir, tam tersine bir zenginliktir. Farklı insanlar aynı şeye farklı bakış açısı sunabilmektedir diye konuştu.
     Güney Afrikada kurulan Turkuaz Diyalog Vakfı yönetim üyesi Atilla Dağ da sadece eğitim değil, kültürler, dinler, düşünceler ve farklı etnik kökenler arası diyalog yürüten bir vakıf olduklarını belirtti.
     Güney Afrikanın farklı dinlerden, farklı kültürlerden insanların yaşadığı bir ülke olduğunu ifade eden Dağ, bu yönüyle de Hataya benzediğini kaydetti.
     Dağ ayrıca, Güney Afrikada Türk okullarının da olduğunu ve bunların çocukların eğitimine katkı sağladığını sözlerine ekledi.
     AKADİM Başkanı İsa Aydın ise Samueli Güney Afrika Cumhuriyetinde Türk okullarının diyalog faaliyetleriyle ilgili tarafsız faaliyetlerinden dolayı davet ettiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: Anıl Bağrık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER