Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis

Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis toplantısı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği 2012 Eylül ayı olağan meclis toplantısı, kaymakamlıkta yapıldı.
     Lapseki Kaymakamı ve Birlik Başkanı İsmail Ayhan Tavlı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, köylerin alt yapı problemlerini, İl Özel İdaresinden gelen kaynaklar ve KÖYDES projesi çerçevesinde gidermeye çalıştıklarını söyledi.
     Bu yıl KÖYDES Projesi kapsamında 1600 metrelik yol çalışmasının yapıldığını, içme suyu projelerinin devam ettiğini belirten Tavlı, birkaç içme suyu çalışmalarında devlet-vatandaş iş birliğini uygulamaya çalıştıklarını bildirdi.
     Tavlı, Her köyün ayrı sorunu var. Problemlerin çözümünün en güzel yolu, yapabileceğimiz iş birliği. Bu anlamada köy muhtarlarına büyük iş düşüyor. Görevini vazifesini yerine getiren köy muhtarları, işlerini takip ediyorlar. Sorunları birlikte çözeceğiz dedi.
     İlçe Sağlık Müdürü Fatma Güngörmüş de Köylerimizde en büyük sorun sularda. Muhtarlarımızdan istediğim, klorlama sistemine dikkat etmeniz. Bu otomatik klorlama sistemi olan köylerimizde içme ve kullanma suları aldığımız numuneler de çok güzel çıkıyor. Siz köy muhtarı olarak belirlediğiniz bir vatandaşı bize gönderin, biz klorlama konusunda gerekli eğitimi veririz diye konuştu.
     Toplantıya, 25 köy muhtarının yanı sıra İl Genel Meclis üyeleri Eyüp Yılmaz ve Ayhan Arslan katıldı.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER