Lastikçiler, kar lastiği zorunluluğunu destekliyor

Lastikçiler, kar lastiği zorunluluğunu destekliyor -LASDER Başkanı Bayman: -Uygulamayı toplumumuzun güvenliği için sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz


EDİRNE (A.A) - Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) Başkanı Hakan Bayman, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın yük ve eşya taşıyan araçlarda kar lastiği kullanımının zorunlu hale getirileceği açıklamasına ilişkin, Uygulamayı toplumumuzun güvenliği için sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz dedi.
     Bayman, AA muhabirine kar lastiği kullanma zorunluluğunun kış aylarında trafik kazalarının büyük ölçüde önüne geçeceğini belirterek, Bakan Yıldırımın kış lastiği konusundaki açıklamalarına ve bu sene ağır taşıtlardan başlayarak kış lastiği kullanımını zorunlu hale getirecek yasaya tam destek veriyoruz. Bu uygulamayı toplumumuzun güvenliği için sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz diye konuştu.
     Yakın bir zamanda yürürlüğe girmesini arzu ettikleri uygulamanın geçiş sürecine her alanda katkı sağladıklarını ve hazırlıklarını sürdürdüklerini anlatan Bayman, uygulamanın kış aylarında yüzde 20 artış gösteren trafik kazalarının önlenmesinde büyük rol oynayacağını söyledi.
    
     -7 derecenin altında kar lastikleri tercih edilmeli-
    
     Hava sıcaklığının 7 derecenin altına inmesiyle tüm sürücülerin kış lastiği kullanması gerektiğine dikkati çeken Bayman, özel karışımı sayesinde yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyan kış lastiklerinin özel desenleri sayesinde karlı zeminde ilave çekiş sağladığını, içeriğindeki yüksek silika oranıyla ıslak zeminlerdeki yol tutuşunun fazla olduğunu anlattı.
     Yaz lastikleriyle saatte 50 kilometre hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşmektedir diyen Bayman, 8 metre kısalan fren mesafesinin yaklaşık iki binek aracın boyuna denk geldiğini söyledi.
     Ekstra özellikleri nedeniyle sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü ortamlarda kış lastiğini tavsiye ettiklerini ifade eden Bayman, sözlerini şöyle tamamladı:
     Kış aylarında yolda kalan araçların birçoğu sürücülerin yanlış lastik seçiminden kaynaklanıyor. Kış koşullarında güvenle seyahat etme imkanı sunan kış lastiği alışkanlığının kazandırılmasıyla özellikle İstanbul ve Ankara gibi metropollerde, her yıl kış koşulları sebebiyle yaşanan trafik kazalarının, can ve mal kayıplarıyla mağduriyetlerin azalacağı açıktır.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Lastikçiler, kar lastiği zorunluluğunu destekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER