Lazerle varis tedavisi gören hastalar,

Lazerle varis tedavisi gören hastalar, aynı gün taburcu ediliyor


ERZURUM (A.A) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniğinde uygulanan lazerle varis tedavisinde hastaların aynı gün taburcu edildiği bildirildi.
     Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Bilgehan Erkut, yaptığı açıklamada, lazerle varis tedavisinin, varisin klasik tedavi yöntemi olan cerrahi yöntemle eşdeğer bir başarı oranına sahip olduğunu belirtti. Varis şikayeti bulunan hastaların 30- 60 dakika süren ameliyat sonrasında sağlıklarına kavuştuklarını dile getiren Erkut, şunları kaydetti:
     Lazerle varis operasyonlarının en önemli kazanımlarından birisi hastalarımızın cerrahi müdahale geçiren diğer hastalara göre çok kısa sürede ayağa kalkarak rutin işlerine dönmeleridir. Böylelikle zaman kaybının da önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca bu operasyonlar vücutta herhangi bir iz bırakmamakla birlikte ağrı ve morarma gibi ameliyat sonrası beliren durumlar kısa süreli gerçekleşmektedir.
     Klinik doktorlarından Op. Dr. M. Ali Kaygın da lokal anestezi kullanılarak varise neden olan toplardamarın, iz bırakmadan ve ameliyatsız lazer ışınları kullanarak içten yakılması yöntemiyle gerçekleştirildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Lazerle varis tedavisi gören hastalar, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER