Leblebi üreticileri tek çatıda buluştu

Leblebi üreticileri tek çatıda buluştu -Çorumda üye yetersizliğinden odaları kapanan leblebiciler, usta yetiştirmek ve üretimde gelinen noktayı ileriye götürmek için yeniden örgütlenerek Çorum Leblebisi Üretim ve Pazarlama Koope


ÇORUM (A.A) - Çorumda üye yetersizliğinden odaları kapanan leblebiciler, usta yetiştirmek ve üretimde gelinen noktayı ileriye götürmek için yeniden örgütlenerek Çorum Leblebisi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kurdu.
     Kooperatifin geçici yönetim kurulu üyeleri, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.
     Burada konuşan geçici yönetim kurulu başkanı Mustafa Gülşen, leblebi denince akla ilk gelen kent olma özelliğini koruyan Çorumda leblebinin geleceği için kooperatif çatısı altında bir araya geldiklerini söyledi.
     Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncalın girişimleriyle kentte leblebi üretimi ve satışı yapan leblebicilerin tespit edildiğini belirten Gülşen, başlangıçta 22 üye ile kooperatifin kurulduğunu kaydetti.
     Üyelerin üç nesildir leblebicilikle uğraşanlardan oluştuğuna dikkati çeken Gülşen, Leblebi Çorumun sembolü. Çorum leblebisi haklı bir üne sahip. Önemli olan atalarımızdan kalan bu mirası iyi değerlendirmek. Mesleğimize vefa duygusuyla bir araya geldik, mesleğin yok olmaması, usta yetişmesi ve leblebi üretiminde gelinen noktayı ileriye götürmek için bir kooperatif kurduk dedi.
    
     -Leblebide iddialı olan, hak ettiği noktaya gelir-
    
     Çorumun leblebi üretiminde kullandığı nohudu farklı kentlerden getirdiğine dair iddialara da değinen Gülşen, Bunlar sansasyonel ifadeler. Vakfıkebir ekmeğinin unu Çorumdan gidiyor diye bu ekmeği kendimize mal edemeyiz. Dünyadaki pek çok marka kendi kalite standartlarına göre Çinde üretim yapıyor. Çorum markadır, bize düşen bu markayı en iyi yere taşımaktır. Leblebide iddialı olan, hak ettiği noktaya gelir diye konuştu.
     Gülşen, 3 ay içinde kooperatifin genel kurul yaparak yeni yönetimi oluşturacağını ve leblebinin geleceği için somut adımlar atacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Leblebi üreticileri tek çatıda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER