Lider, istikrarını sürdürme peşinde

Lider, istikrarını sürdürme peşinde -Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Özköylü: Bugün lider durumdayız ama ligin yarısına bile gelmedik -Bir hedefe ulaşacaksak, bu istikrarlı bir şekilde devam etmeli, biz de bunu devam ettirme


KAYSERİ (A.A) - PTT 1. Ligde 13. haftayı 27 puanla lider tamamlayan Kayseri Erciyessporun teknik direktörü Osman Özköylü, Bugün lider durumdayız ama ligin yarısına bile gelmedik dedi.
     Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda takımının Altay ile oynayacağı maç için İzmirde bulunan Özköylü, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
     Özköylü, PTT 1. Ligin güç dengesi birbirine yakın takımlardan kurulu olduğunu ve her ekibin birbirini yenebileceğini söyledi. Ligin her zamanki gibi mücadele gücü yüksek, keyif veren maçlara sahne olduğunu kaydeden Özköylü, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Gösterdiğimiz performans ve geldiğimiz nokta mutluluk verici. Yeni bir teknik kadro ve yeni oyuncularla sezona başladığımız zaman dezavantajımız vardı. Bu uyum sürecinde olumlu sonuçlar almamız kolay iş değil. Hem seçtiğimiz oyuncuların kalitesi hem de geçen seneki oyucuların kalitesi açısından şanslıyız. Bugün lider durumdayız ama ligin yarısına bile gelmedik. Bir şeyleri konuşmak için daha çok çok erken ama tabii ki biz bu performansımızı devam ettirmek zorundayız. Bir hedefe ulaşacaksak, bu istikrarlı bir şekilde devam etmeli, biz de bunu devam ettirmeye çalışacağız. Her geçen gün kendimize güvenimiz artıyor, oyuncular birbirlerini daha iyi tanımaya başladılar. Umutluyuz, mücadelemize devam edeceğiz. Ancak bu ligin çok zorlu olduğunu biliyoruz.
    
     -Transfer olabilir-
    
     Özköylü, lig boyunca her zaman zorluk yaşayabileceklerini, ligin ikinci devresinin daha da zor geçeceğini söyledi.
     Ligde ilk iki sıra mücadelesinin yanı sıra, play-off ve düşmeme mücadelesinin ikinci yarıda artacağına dikkati çeken Özköylü, şunları kaydetti:
     Biz bu süreçte güçlü bir şekilde, ayaklarımız yere sağlam bir şekilde basarak, güçlü durarak yolumuza devam edeceğiz. Devre arasında yapmamız gereken bir kaç transfer de olabilir. Gerekli gördüğümüz noktalara transfer yapıp, tekrar güç kazanıp sağlam bir şekilde yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz.
    
     -Ne istediğimizi biliyoruz-
    
     Özköylü, kendisinin ve teknik ekibinin ne yapmak istediğini bilen bir yapısının bulunduğunu, çalıştırdıkları her takımda kendilerine özgü sistemi kurmaya çalıştıklarını söyledi.
     Bunların kolay gerçekleşmediğini kaydeden Özköylü, şöyle konuştu:
     Türkiyede en büyük sorun hem teknik olarak hem de yönetim anlamında istikrar. İstikrarsızlıklar, kulüplerin belli bir noktaya gelmesine engel oluyor. O yüzden ben şu anlamda çok şanslıyım. Elazığsporda 2. Ligde şampiyon olduğumuz dönemde istediklerimizi yaptık. Oradan ayrıldık ama 2. Ligde kurduğumuz takım Süper Lige çıktı. O dönemdeki oyuncuların bazıları da şu anda takımda oynamaya devam ediyor. Bir şeyler hemen olmuyor, zamanla oluyor. Bu nedenle belli bir sabrın gösterilmesi gerekiyor. Bu sene inşallah Elazığda başlayıp sonlandıramadığımız başarıyı burada elde edeceğiz.
    
     -Ligin sürprizleri-
    
     Özköylü, PTT 1. Ligde sezona şampiyonluk düşüncesiyle başlayan Torku Konyaspor ve Göztepenin ligdeki konumlarının herkes adına sürpriz olduğunu, bu ekiplerin aldıkları sonuçlar itibariyle zirve yarışından uzakta kaldığını söyledi.
     Sezon başında bazı sorunlar yaşayan Karşıyakanın, teknik direktör Cihat Arslan yönetimindeki gösterdiği mükemmel performansın takdir edilmesi gerektiğini kaydeden Özköylü, Süper Lige geçen yıl veda eden Manisasporun da gençleştirilmiş kadroyla yaptığı güzel işlerle kimsenin beklemediği bir noktaya ulaştığını söyledi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Lider, istikrarını sürdürme peşinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER