Likya Birliği Meclis Binasının açılışı

Likya Birliği Meclis Binasının açılışı -Açılış törenindeki sergiye katılan fotoğraf sanatçısı ve ressamlara teşekkür plaketi verildi


ANTALYA (A.A) - Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Likya Birliği Meclis Binasının açılış törenindeki sergiye katılan fotoğraf sanatçısı ve ressamlara teşekkür plaketi verdi.
     Kaymakam Kapankaya, Kaş ilçesi yakınlarındaki Patara Antik Kentinde bulunan dünyanın ilk demokratik meclisi olarak kabul edilen Likya Birliği Meclis Binasının 20 Mayısta yapılan açılışında fotoğraf ve resim sergisi açan sanatçılara teşekkür plaketi verdi.
     Kapankaya, Kalkan Kültürevinde düzenlenen törende, Likya Birliği Meclisi Binasının açılış töreninin Kaş için çok önemli bir gün olduğunu söyledi.
     Türkiyenin en büyük restorasyon projesi ile Likya Birliği Meclisi Binasının gelecek bin yıllara taşındığını ifade eden Kapankaya, TBMM projeye yaklaşık 8 milyon lira destek sağladı. Dünyanın ilk demokratik meclisinin açılışına sanatçılarımız da katkı yaptılar. Bu nedenle herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Yapılan resim ve çekilen fotoğrafların masrafları ödenerek Kalkan Kültürevi demirbaşı olarak alınacağını bildiren Kapankaya, Bunlar her yıl turizm sezonunda Likya Birliği Meclisi Binasında sergilenecek. Resimler ve fotoğraflar antik kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bu katkınız anısına sizlere Kaymakamlığımızın plaketini sunuyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Acar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Likya Birliği Meclis Binasının açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER