Limon paketleme tesisinde yangın

Limon paketleme tesisinde yangın -Mersinin Erdemli ilçesindeki tesiste çıkan yangın, büyük çapta hasara yol açtı


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesindeki limon paketleme tesisinde çıkan yangın, büyük çapta hasara yol açtı.
     Ramazan Topala ait limon paketleme tesisinde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Limon kesim dönemine hazırlanan tesisteki yangını çevredeki vatandaşlarla çalışmaya gelen işçiler fark etti.
     Yangına ilk müdahaleyi Limonlu Belediyesi itfaiye ekibi yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi ile Orman işletme Müdürlüğü itfaiye ekiplerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmalarına Orman İşletme Müdürlüğüne ait helikopter de destek verdi. Yangın, ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucu söndürüldü.
     Yangın söndürme çalışmaları sırasında tesis binasının bir kısmı çöktü. Bu sırada, bir elektrik direği de devrildi. Elektriklerin kesik olmasının olası bir tehlikeyi önlediği bildirildi.
     Olay yerine gelen Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, yangının neden çıktığı konusunda bir bilgilerinin bulunmadığını, ancak belde halkıyla birlikte yangına ilk müdahaleyi yaptıklarını söyledi.
     Tesiste paketlemede kullanılan plastik ve ahşap malzemelerin ağırlıkta olduğunu, bu nedenle de yangının kısa sürede büyüdüğünü ifade eden Topkara, yangın esnasında içeride kimsenin bulunmamasının olası can kaybını önlediğini söyledi.
     Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının büyük çapta hasara neden olduğu, olayla ilgili inceleme başlatıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Tevfik Işık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Limon paketleme tesisinde yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER