Lise öğrencileri, Manisa Manilerini bir kitapta

Lise öğrencileri, Manisa Manilerini bir kitapta topladı


MANİSA (A.A) - Manisa Lisesi öğrencileri tarafından 2 yılda toplanan Manisa yöresine ait maniler kitaplaştırıldı.
     Manisa Lisesi Türk Edebiyatı Öğretmeni Celal Aydın, öğrencileri tarafından 2 yılda topladığı manilerin kitap haline getirildiğini, projenin 3 yıl daha süreceğini ifade etti.
     Kitap hakkında gazetecilere bilgi veren Aydın, manilerin, anonim halk edebiyatı ürünlerinin en yaygın fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sözlü ürünleri olduğunu söyledi.
     Gelecek kuşaklara en değerli mirasın atalarımızdan bize kalan bu maniler olduğunu anlatan Aydın, projenin geçen yıl başladığını, Saruhanlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 842 adet maniye ulaşıldığını, projenin bu yıl Manisa Lisesinde devam ettiğini söyledi.
     Aydın, şunları söyledi:
     Tüm maniler bilimsel yöntemlerle kayıt altına alındı. Bu sosyal sorumluluk projesine gönüllü öğrencilerimiz büyük destek verdi. Bu çalışmayı kitap olarak pek yakında bastıracağız. Sosyal sorumluluk projemizin ilk yılında 842 özgün maniye ulaştık. Bu manileri kitap haline dönüştürdük ve 1. Yıl Raporu olarak Okul Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü ve Valiliğe birer nüsha çoğaltarak gönderdik. Bu yıl projemizin ikinci yılındayız. Bin adet özgün mani derledik. Projemizde yaklaşık 40 öğrenci görev aldı. Gönüllü olarak katılan öğrencilerimizin bu çalışmaları proje veya performans ödevleri kapsamında değerlendirildi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Lise öğrencileri, Manisa Manilerini bir kitapta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER