Lösemi hastası çocuğa moral kaynağı oldu

Lösemi hastası çocuğa moral kaynağı oldu -Tedavi gördüğü hastanede tanıştığı 6 yaşındaki yürüme engelli çocukla dost olan lise öğrencisi, arkadaşlarıyla harçlıklarını biriktirerek ihtiyaç sahibi aileye yardım ediyor -Lise öğren


KASTAMONU (A.A) - Esra Karamuk - Kastamonuda lise öğrencisi, hastanede tanıştığı 6 yaşındaki yürüme engelli lösemi hastası çocuğa moral kaynağı oldu.
     Nisa Karabıyıkoğlu (16), bir yıl önce rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yürüme engelli Damla Memeoğlunun lösemi hastası olduğunu, hiç arkadaşının bulunmadığını ve oyun oynamak için sokağa çıkamadığını öğrendi.
     Küçük kız ile dost olan lise öğrencisi, Memeoğluna oyuncaklar, boyama kitapları ve kıyafetler hediye ediyor.
     Karabıyıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce hastanenin kantininde tanıştığı küçük kızı çok sevdiğini, kendisini yalnız bırakmayacağı konusunda söz verdiğini söyledi.
     Memeoğlunun tedavisinin Ankarada devam ettiğini anlatan Karabıyıkoğlu, "Kastamonudaki evine geldiği dönemde kendisini ziyaret ediyorum. Oyunlar oynayarak moralini yükseltmeye çalışıyorum. İlk günlerdeki o hüzünlü halinin yerini gülücüklere bırakması beni mutlu ediyor. 3 haftada bir Damla ile vakit geçiriyorum" diye konuştu.
    
     -Aileye destek-
    
     Karabıyıkoğlu, küçük kızın babasının rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını dile getirdi.
     Sınıf arkadaşlarıyla Memeoğlu ailesini ziyaret ettiklerini kaydeden Karabıyıkoğlu, "Arkadaşlarımızla başlattığımız kampanyayla çocuğun ailesine destek sağlıyoruz. Öğrenci olduğumuzdan imkanlarımız kısıtlı. Damlanın oyun arkadaşı olmaktan çok mutluyum" ifadesini kullandı.
     İki çocuk annesi Nadire Memeoğlu da çocuğunun doğuştan yürüme engelli olduğunu, uzun süredir lösemi tedavisi gördüğünü vurguladı.
     Kızının, Nisa ile tanışmasının ardından yüzünün güldüğünü anlatan Memeoğlu, "Kendi başına oyun oynarken artık bir arkadaşı oldu. Karabıyıkoğlunun hiç tanımadığı bir kız çocuğunun mutluluğu için gösterdiği fedakarlık herkese örnek olmalı" şeklinde konuştu.
     Memeoğlu ise ablasının kendisini ziyaret etmesinden çok mutlu olduğunu, birlikte oyun oynadıklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Lösemi hastası çocuğa moral kaynağı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER