Lozan Antlaşmasının yıl dönümü

Lozan Antlaşmasının yıl dönümü -ADD Şube Başkanı Kerman: Lozan Antlaşması Türkiyenin tapusudur


ESKİŞEHİR (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Lozan Antlaşmasının Türkiyenin tapusu olduğunu söyledi.
     Kerman, Lozan Antlaşmasının imzalanmasının 89. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Türk ulusunun yok edilme planıyla karşı karşıyayken Lozan Antlaşması ile tam bağımsız bir devlet kurulduğunu kaydetti.
     Lozan Antlaşmasının, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uluslararası hukukta onay gören kuruluş belgesi olduğunu ifade eden Kerman, şöyle konuştu:
     Batılı devletler Kurtuluş Savaşının başarısını Lozanda kabul etmek zorunda kalmıştır. Lozan Antlaşması Türkiyenin tapusudur. Lozan, bugün de ciddi tertiplerle karşı karşıyadır. Dün olduğu gibi bugünde uluslararası güçler ve çıkar çevreleri Sevri hortlatıp ülkemizi bölmek istemektedirler. Yüzyıllardır bir arada yaşayan farklı kimlikteki yurttaşlar birbirine düşürülerek hain bir plan uygulanmaktadır. Sevri hortlatmak isteyenlerle, özerklik isteyenler aynı çizgide buluşmaktadır. Bizler, ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozacağız. Cumhuriyetimizi Atatürk çizgisinde geleceğe taşıyacağız. Lozan Antlaşmasının yıl dönümünü kutlarken, Atatürk ve İsmet İnönüyü de rahmetle anıyoruz.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Lozan Antlaşmasının yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER