Lübnan Maruni Patriği Beşara Rai Tarsusta:

Lübnan Maruni Patriği Beşara Rai Tarsusta: -"Tarsus her zaman bizim kalbimizde yaşayan, medeniyeti her yere, tüm dünyaya açan bir şehir"


MERSİN (A.A) - Lübnanlı Marunilerin dini lideri Bişara Rai, beraberinde bir grup rahiple birlikte Tarsusa geldi.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibini ziyaret eden Bişara Rai, Tarsusun kalplerinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, Hristiyanlığın yayılmasında çok önemli bir role sahip olan Saint Paulun Tarsuslu olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Maruni olarak bu ziyaretin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Rai, "Tarsus her zaman bizim kalbimizde yaşayan, medeniyeti her yere, tüm dünyaya açan bir şehir. Hristiyanlığın ilk kabul edildiği yer Antakyadır. Biz bu topraklarda Saint Paul ve Saint Pierre ile hep beraber olacağız" dedi.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarihi ve doğal güzellikleriyle bir dünya kenti olan Tarsusun dünyanın en eski kentlerinden biri olduğunu kaydetti.
     Dinlerin kesiştiği bir kent olan Tarsusun, tarihi ve kültürel değerleriyle her zaman yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı halinde olduğunu anlatan Güldibi, Tarsusun özellikle semavi dinlerin yaşadığı bir kent olduğunu vurguladı.
     Güldibi, "Bir olan Allaha inanan ve onun güzelliğini yansıtmaya çalışan bu dinlerin, burada da hala yaşıyor olması sizlerin de bu güzellikleri yaşıyor ve yaşatıyor olması bizleri memnun ediyor" diye konuştu.
     Rai, Kaymakam Güldibine, Maruni Patriğinin ambleminin yer aldığı madalya armağan etti. Kaymakam Güldibi ise konuğuna üzerinde iğne oyası bulunan bir tablo ile Tarsusun tarihi ve kültürel mekanlarının bulunduğu kitabı armağan etti.
     Konuk heyet Saint Paul Kuyusunu ziyaret ettikten sonra programlarını sürdürmek üzere Mersine hareket etti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ömür Üzelce
<< Önceki Haber Lübnan Maruni Patriği Beşara Rai Tarsusta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER