Lüleburgaz Müftüsü Günay:

Lüleburgaz Müftüsü Günay: -Dini bayramlar, müminler arasında sevinç, coşku ve barış rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı ulvi bir atmosferdir


KIRKLARELİ (A.A) - Lüleburgaz Müftüsü İsmail Günay, Dini bayramlar, müminler arasında sevinç, coşku ve barış rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı ulvi bir atmosferdir dedi.
     Günay, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramın tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.
     Bayramlarda, birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının yoğunlaştığı günler olduğunu bildiren Günay, şunları kaydetti:
     Dini bayramlar, müminler arasında sevinç, coşku ve barış rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı ulvi bir atmosferdir. Bugün sayıları 1 milyarı aşan müminlerin gönüllerinde sevgi ve kardeşlik duygularının filizlendiği müstesna bir bayram günüdür. Bu bayram, açlığın ne olduğunu bilen, açların halinden anlayan, duvar diplerinde boynu bükük, kalbi mahzun olarak duran, edep ve iffetinden dolayı başkalarına avuç açmayan fakir, yetim, yetim ve öksüzleri sevindiren müminlerin bayramıdır. Bu bayram günlerinde büyüklerimizi ziyaret edip, bayramlarını tebrik etmek suretiyle onları memnun etmeli ve hayır dualarını almalıyız. Fakir, zengin ayırmaksızın yakınlarımızı, komşularımızı unutmayarak bayramlaşmalıyız.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Lüleburgaz Müftüsü Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER