LYS Türkiye birincisi Taşkıran:

LYS Türkiye birincisi Taşkıran: Başarı, 4 yıldır düzenli gündelik çalışmayla geldi. Sabancı Üniversitesi Doğa Mühendisliğini tercih edeceğim. Ülkeme iyi bir mühendis olmak istiyorum


NİĞDE (A.A) - Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran, Başarı, 4 yıldır düzenli gündelik çalışmayla geldi. Sabancı Üniversitesi Doğa Mühendisliğini tercih edeceğim. Ülkeme iyi bir mühendis olmak istiyorum dedi.
     Sonuçların açıklanmasının ardından, okul müdürü Ahmet Doğan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinciyi ziyaret eden Taşkıran, dört yılın vermiş olduğu yorgunlukla gelen bir sevinç yaşadığını söyledi.
     İlk haberi dershane hocalarından aldığını ifade eden Taşkıran, İlk duyduğumda gerçekten inanamadım. Büyük bir şaşkınlık içerisindeydim. Türkiye birincisi olmak kolay değil. Başarı, 4 yıldır düzenli gündelik çalışmayla geldi. Ailem de öğrenince çok sevindi. Sabancı Üniversitesi Doğa Mühendisliğini tercih edeceğim. Ülkeme iyi bir mühendis olmak istiyorum diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, ramazan ayına müjdeli haberle başlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Tamerin LYSde elde ettiği başarıyla gurur duyduğunu belirten Ekinci, Tüm çocuklarımızın aynı haberi ailelerine götürmelerini istiyoruz ama bu bizim ilimiz için bir örnek. Aynı zamanda ilimiz Türkçe-matematik puanında da Türkiyede 5. sırada yer aldı. Bundan dolayı da çok mutluyuz dedi.
    
     -Öğrencimiz derste dersi dinleyerek başarılı oldu-
    
     Niğde Fen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan da Tamer Taşkıranın başarısının okulları için de övünç kaynağı olduğunu vurgulayarak, Tamer, 4 yıl boyunca günlük düzenli ders çalıştı. Öğrencimiz derste dersi dinleyerek başarılı oldu. Öğretmen arkadaşlarımız ve ailesinin de katkısıyla başarı geldi. Kendisini tebrik ediyoruz. Bundan sonraki hayatında ülkemize ve milletimize faydalı olmasını diliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber LYS Türkiye birincisi Taşkıran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER