LYS

LYS-1 Matematik Sınavı -Zonguldakta nüfus cüzdanını kaybeden genç sınava alınmadı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta nüfus cüzdanını kaybeden genç, Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) Matematik Sınavına (LYS-1) alınmadı.
     Ereğliden ailesiyle Zonguldaktaki sınav salonuna gelmek için otomobille yola çıktığı sırada nüfus cüzdanını kaybettiğini fark eden Kerem Özkara (19), İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.
     Polisin verdiği, nüfus cüzdanının kayıp olduğuna yönelik evrak ve kimlik bilgilerinin olduğu kağıtla Zonguldak Fener Lisesine gelen Özkara, sınav salonuna girdi.
     Görevlilerin yaptığı kontrolde nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle sınava giremeyeceği belirtilen Özkara, salondan çıkarıldı.
     Kerem Özkara, gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin verdiği evrakla sınav salonuna girdiğini belirterek, şunları söyledi:
     Sınavın yapılacağı binaya geldikten sonra kapıdaki aramaların ardından salona girdim. Bana verilen kağıtları doldurduğum sırada salon görevlisi kimliğimi sordu. Ben de kaybettiğimi, onun yerine evrak verildiğini söyledim. Salon görevlisinin durumu yetkililere bildirmesinin ardından salondan çıkarıldım. Bu benim ikinci sınavım. Geçen yıl üniversiteyi kazanamadım. Bu yıl dershaneye giderek hazırlandım. Matematik sınavına girememenin üzüntüsünü yaşıyorum.
     Baba Yusuf Özkara da oğlunun sınava alınmamasına tepki göstererek, Nüfus müdürlükleri kapalı olduğundan emniyetten evrak aldık. Buna rağmen oğlum sınava alınmadı. Konuyla ilgili olarak yargıya müracaat edeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Hande Cankar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER