Maçın ardından

Maçın ardından -Antalyaspor Teknik Direktörü Özdilek: Maçı kaybetmekten değil, Titayı uzun süre kaybetmekten dolayı üzgünüz -Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Bütün oyuncularım ellerinden gelen gayreti gösterdi. O


ANTALYA (A.A) - Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubunun ikinci maçında sahasında Trabzonspora 3-2 mağlup olan Medical Park Antalyasporun teknik direktörü Mehmet Özdilek, yenilgiden çok Titanın sakatlanmasına üzüldüklerini belirtti.
     Özdilek, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Titanın ayak bileğinde ciddi problem olduğunu ve 1,5 ay kadar sahalardan uzak kalabileceğini ifade ederek, Titanın takım için değerli bir oyuncu olduğuna dikkati çekti.
     Titanın ayak bileğinde kısmi yırtıklar olduğunu ifade eden Özdilek, şunları söyledi:
     Bu bizim işimizi zorlaştıracak, sıkıntıya sokacak. Trazbzonsporu yenip, avantajlı duruma geçmek istiyorduk. Lig ve kupa statüsü birbirinden çok farklı biliyorsunuz. Trabzonspor, kupada grubun önemli takımlarından bir tanesi. En azından kazanıp, yolumuza avantajlı bir şekilde devam ettirmek istiyorduk. Oyunun genelinde çok da oynamadık. 2-1den sonra biraz daha akıllı ve mantıklı durabilseydik beraberliği hatta galibiyeti yakalayabilirdik. Bizim gibi takımlar üçüncü golü yemeyecek. Çok kolay 3 gol yedik. Rakibi tebrik ediyoruz. Kupada kaybettiğimiz henüz bir şey yok. Önümüzdeki Eskişehir maçı var, onu kazanıp tekrar avantajlı bir duruma geçmek istiyoruz.
     Eskişehir maçını kazananın avantaj elde edeceğini kaydeden Özdilek, kupada daha oynanmamış 4 karşılaşmanın olduğunu ve tüm maçlar tamamlanmadan yorum yapmanın doğru olmadığını kaydetti.
     Özdilek, Trabzonspor ciddi bir galibiyet aldı, deplasmanda bizi yenerek. Perşembe günü yapacağımız Eskişehirspor maçını kazanmak istiyoruz. Ancak kazanmak da yetmiyor, diğer maçlardaki skorlarda önemli olacak diye konuştu.
     Bir gazetecinin hakemleri nasıl buldunuz sorusu üzerine Özdilek, şöyle konuştu:
     Hüseyin hoca iyi bir hakem. Hakemler hata yapabiliyor. İlk defa Hüseyin hoca hata yapmıyor. Birçok hakemlerde yapıyor, biz de yapıyoruz, oyuncular da yapıyor. Önemli olan niyet. Maçtan sonra bahane üretmek istemiyorum. Penaltı verilir ya da verilmez, çok önemli değil. Ama Titanın sakatlandığı pozisyonun devam ettirilmesi oyuncuyu 1,5 ay sahalardan uzak bırakacak. O zaman insanın canı sıkılıyor. Maçı kaybedebiliriz çok önemli değil, rakibi de tebrik ederiz. O kadar büyüklüğümüz var çünkü. Zaman zaman Trabzonspor bizden iyi oynadı, oyunu da iyi yönlendirdi. Maçı kaybetmekten değil, Titayı uzun süre kaybetmekten dolayı üzgünüz.
     Kırmızı beyazlı oyuncu Murat Duruer de Akhisar yenilgisinden sonra kupada galip gelerek, toparlanmak istediklerini ancak istedikleri oyunu sahaya yansıtmakta güçlük çektiklerini dile getirdi.
    
     -Trabzonspor cephesi-
    
     Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise maçın hem kendileri hem de Antalyaspor için çok önemli olduğunu belirterek, avantajlı olmak için kazanmaları gerektiğini, bunun için de maça kontrollü başladıklarını söyledi.
     Oyunda rakip takımın 24. dakikada uzaktan bir şutu dışında pozisyonu bulunmadığını vurgulayan Güneş, Biraz 1-0 öne geçtikten sonra kontrollü oynamaya başladık. Daha hızlı oynamış olsaydık, ikinci golü de bulabilirdik. Ama tabii heyecanlı bir maç oldu. Attığımız, yediğimiz goller, penaltılar, kırmızı kartlarla çok konuşulacak bir maç oldu. Bizim ikinci yarıdaki ilk resmi maçımızdı. Bütün oyuncularım ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Oyuncularımı tebrik ediyorum diye konuştu.
     Hakemlerle ilgili soruya ise Güneş, karşılaşmanın hakeminin şanssız olduğu, devamlı Trabzonspor ile Antalyaspor maçlarını yönettiği ve bunun çok enteresan bir şey olduğu yanıtını verdi.
     Pozisyonlarla ilgili çok tartışılabilir. Onun için çok bir şey konuşmayayım diyen Güneş, maçta bir süre 10 kişi kaldıklarını, bazı oyuncuların yıprandığını ifade ederek, bundan sonra 3 günde bir maç yapacaklarını, ideal bir 11i bulmakta güçlük çekeceklerini aktardı.
     Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Mersin ve Karabük maçından sonra herhalde bir çizgi yakalarız. Maçlara iyi konsantre olduğumuzda başarılı bir takımız. Yeter ki konsantre olalım. Giray ile ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Doktorlar onunla ilgili zaten fazla açıklama yapıyor. Ben bugün başkanla da görüştüm, net bir sonuç alındıktan sonra karar vermek lazım. Ben bildiklerimi bile size açıklamaya çekiniyorum. Çünkü, tam bilgi sahibi değiliz. Girayın da açıklama yapmasını doğru bulmuyoruz. Bütün bu sonuçlar bittikten sonra açıklamak lazım. O işle ilgilenen uzman kişilerin bile açıklaması yoruma açık olduğundan biraz beklemek gerekiyor ve biraz bekleyeceğiz gibi görünüyor.
     Trabzonsporlu Sapara da hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını, sağlık problemleri nedeniyle zor günler geçiren takım arkadaşı Giraya bu galibiyeti armağan ettiklerini söyledi.
     Gazetecilerin başka bir kulübe transfer olacağı yönünde basında haberler çıktığını hatırlatması üzerine Sapara, Herhangi bir kulüpten teklif gelmedi. Böyle bir şey şu an söz konusu değil dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER